Fotballtur til Liverpool - tips til de beste fotballopplevelsene

Fotballtur til Liverpool - tips til de beste fotballopplevelsene

Det bør ikke være noen overraskelse at fotballkulturen i Liverpool tiltrekker seg fans fra hele verden. Her finner du FINN Reises guide til de beste fotballopplevelsene i Liverpool.

Anfield Stadium

Alle Liverpoolfans kan si seg enig i at en tur til Liverpool ikke er komplett uten et besøk til lagets legendariske stadion. Anfield Stadium ble bygd i 1884 og har vært hjemmet til Liverpool FC siden laget ble grunnlagt i 1892. Stadion rommer hele 45000 personer, og er dermed en av Englands største arenaer. Om ting går som planlagt vil Anfield snart kunne ønske velkommen til ytterligere 15000 gjester da stadion er under utbygging.

Fotballbilletter til Liverpool sine kamper kan kun kjøpes på nett, men vær rask! Liverpool selger nemlig alltid ut alle Premier League billetter, og det veldig raskt. Billettene legges ut rundt seks uker før kampen så det er bare å følge med.

Om du først skal til Anfield, og du er blodfan, er det kanskje interessant å vite at Liverpool FC museet også er en del av den gigantiske arenaen. En tur gjennom det legendariske museet fylt med pokaler og historie, samt store deler av Steven Gerrards medalje-kolleksjon. Alle besøkende vil få et headset med historien til LFC fortalt av lagets egne Phil Thompson, tidligere spiller, kaptein, assisterende manager og manager. Bedre kan det ikke bli! Inngang til The LFC Story og The Steven Gerrard Collection koster 10£ for voksen og 6£ for barn under 16.

Stadium tour er ikke inkludert i denne prisen, men om du er fan så er det verdt å vurdere. Stadium tour er en selvguidet tur (guidet via headset), og tar deg med bak kulissene på den legendariske stadion. Du vil få se områder og VIP lounger kun spillerne bruker, ta turen ned fotballtunnelen og sitte i Klopps sete med den beste utsikten over den gigantiske stadion. Turen holdes kun når Liverpool spiller hjemmekamp og koster 22£ for voksen og 14£ for barn under 16.

For den ultimate opplevelsen, med en intim Q&A runde med noen av Liverpools egne, Ian Callaghan, Jan Molby, John Aldridge, Phil Neal, Phil Thompson og Terry McDermott! Her får du sjansen til å spørre de om hva du vil, ta bilde med de og få signerte autografer. Opplevelsen varer ca. 60 minutter og koster 40£ for voksne og 20£ for barn under 16. Obs, barn under 16 må være i følge av en voksen. Inkludert i opplevelsen er en gave som visstnok skal være den perfekte gaven for enhver Liverpool fan…

 • Tilskuere under Liverpool vs Birmingham City 2007

  Premier League kamp Liverpool-Birmingham city, sep 2007 - Foto: Mark Thompson/Getty Images

 • Tilskuere under Champions League semifinale Liverpool vs Chelsea 2007

  UEFA Champions League semifinale Liverpool-Chelsea mai 2007 - Foto: Mark Thompson/Getty Images

Goodison Park - Everton Stadium

Selv om LFC er de som kanskje får mest oppmerksomhet skal vi ikke glemme laget som har vært her lengst, nemlig Everton. Laget holdt først til på Anfield fra åpningen i 1884, men flyttet senere til Englands første store fotballstadion, Goodison Park. Goodison Park åpnet dørene i 1892 og rommer 40000 mennesker.

Everton FC tilbyr også guidede turer; Goodison Tour og Legends Tour. Goodison tour tar deg med på en guidet tur gjennom garderobene, loungene, the directors box, og lar deg gå gjennom fotballtunnelen og ut på banen som en ekte spiller! Goodison tour koster 15£ for voksen og 5£ for barn under 16.

For en helt unik opplevelse er nok Legends Tour hva du leter etter. Turen holdes av Evertons tidligere spiller Mark Higgins og holdes før hver Premier League hjemmekamp. Du vil få et unikt innblikk i stemningen og atmosfæren bak kulissene, og forberedelsene før kamp. Etter turen vil dere fortsette videre til spillernes lounge for en liten runde Q&A hvor du vil få høre om øyeblikkene kun legendene kan beskrive best. Du vil få servert drinker, med eller uten alkohol, sammen med småretter satt sammen av lagets egen kokk. Når du har sjansen så husk å få både autograf og bilde. Billetten inkluderer i tillegg en gave og et gavekort på 20% på klubbens offisielle butikker, Everton One og Everton Two. Billettene til Legends Tour koster 99£ for voksen og 49£ for barn under 18.

Populære puber

Det er forståelig nok ikke alle som kan ta seg råd til å se kamp på stadion, men det er ingen grunn til bekymring. Fotballstemningen i Liverpool er nemlig like god på flere av byens mange puber. Her er våre favoritter.

Camp & Furnace- Liverpools legendariske varehus, Camp & Furnace, er en av byens beste steder å se fotball. Her er det en helt vill stemning, cocktails, grilling i helgene, DJs og live musikk. Det er kanskje rolig til å begynne med, men så fort kampen er i gang er det bare å finne seg en plass å sitte ved et av de mange trebordene og benkene. Stedet fylles raskt.

McCooleys- For en mer tradisjonell irsk pubopplevelse er McCooleys stedet for deg. Puben er kjent for å være en av byens beste steder å se fotball, mens du nyter en øl og et irsk måltid. Puben ligger midt i hjertet av Liverpools natteliv, så det er et populært sted å starte før man beveger seg videre ut på byen.

Eden Terrace- er en bortgjemt perle i Liverpool da det er takterrassen til The Shankly Hotel. Den store terrassen tar fotball til et nytt nivå, bokstavelig talt… Med sin fantastiske utsikt over Liverpool er Eden Terrace blitt en favoritt blant de lokale på utkitt etter et sted å se neste kamp. Så er du ute etter en unik fotballopplevelse har du funnet svaret her!

Nå kan du være sikker på at du har alt du behøver å vite for den ultimate fotballturen til Liverpool, så det er bare å planlegge og bestille reisen!

Les også:

 • Hovedporten på Anfield Stadium med Liverpool FC sitt kjente slagord- You´ll Never Walk Alone

  Det kjente slagordet til Liverpool FC - Foto: Christopher Furlong/Getty Images

Været i Liverpool de neste 7 dagene

 • Fredag
 • Lørdag 11°
 • Søndag
 • Mandag 10°
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.