Kjærestetur i Lisboa - 5 gode tips

Kjærestetur i Lisboa - 5 gode tips

Enhver storby har sin sjarm og Lisboa har definitivt sine. Her får du FINN Reises fem gode tips til din neste kjærestetur til Lisboa.

Sjarmen i et romantisk Lisboa er gamlebyer, keramikkfliser og vinsmaking. For ikke å snakke om den fantastiske sjømaten.

 • Bilde av et typisk gatebilde med trikken, i gamlebyen Bairro Alto i Lisboa

  Typisk gatebilde i gamlebyen Bairro Alto, Lisboa - Foto: Getty Images

 1. Tilbring dagen i sjarmerende Alfama

  Lisboa sin gamleby Alfama ligger øst for byens hjerte Baixa og nedenfor borgen Castelo São Jorge. Den beste måten å komme seg opp er trikk nr 28 – en gulmalt, vintage Remodelado trikk i tre, dette er virkelig throwback til en annen epoke. Gå hånd i hånd i trange smug og labyrintaktige gater med skjev brostein, klesvask til tørk på tvers og utsmykninger på hvert hjørne. Det er romantisk i seg selv. Blir du sliten, kan du sette deg ned på en av fortauskafeéne og nyte en kald øl til rundt 10 kroner.

 2. Dagstur til Cascais

  Besøk den sjarmerende fiskerlandsbyen, Cascais, som ligger langs den vakre Lisboakysten, kun 40 min fra sentrum med tog. Cascais er både romantisk og historisk med arkitektur fra 1800-tallet, smale brosteinsgater, overdådige herskapshus og noen virkelige perler av strender. Kjøp med litt enkel mat og en flaske portugisisk vin, og utforsk de mange små strendene som ligger langs hele kystlinjen.

 3. Vinsmaking i Sintra

  Et lite stykke inn i landet finner du byen som står på UNESCO’s arveliste og som best blir beskrevet med romantisk arkitektur og frodige omgivelser. Her finner du eventyrslottet Palácio de Pena og tilholdsstedet for det portugisiske kongehuset på 1900-tallet, Palácio Nacional de Sintra. Dette er også stedet for å dra på vinsmaking, da det er i nærområdet Colares flere av Lisboa sine vinåkre ligger på rad og rekke. Sintra ligger en knapp time utenfor Lisboa og det er gode togforbindelser.

 4. Portugal sin søteste stolthet

  Du finner pastel de nata – den portugisiske signatur-søtsaken – overalt, men et besøk til Pastéis de Belém er like sjarmerende som det er godt. Og det gjør at denne lille eggekrem-fylte-baksten smaker hakket bedre her. Pastéis de Belém er virkelig en institusjon forankret i portugisisk historie og servert bakevarer siden 1837. Det er en attraksjon i seg selv å nyte det søte liv i det retro, blå-og-hvite flislagte rommet, og observere både lokale og besøkendes ta sin første bit av Portugal sin søteste stolthet.

 5. Pulserende uteliv i Bairro Alto

  Lisboa har to gamlebyer og de er begge verdt å sjekke ut. Den andre heter Bairro Alto og ligger på en høyde med nydelig utsikt, øst for Baixa. Her finner du mange små restauranter, og det er her du går for å finne de kuleste barene og takterrassene. Dra hit på kveldstid og helst nærmere midnatt, det er da portugiserne våkner til liv og du føler stemningen og det pulserende utelivet på kroppen.

  Det finnes flere såkalte “hemmelige barer” i Lisboa, uten skilting og navn utenfor. En av disse er Park bar som ligger på toppen av et parkeringshus med utsikt til 25. april-broen – en 2277 meter lang hengebro som kan minne on Golden Gate Bridge i San Francisco. Nyt friske drinker og chill lounge musikk. Du kan spørre lokale om andre “hemmelige barer”, det finnes mange av de i Barrio Alto.

 • Bilde av en solnedgang over elva Tagus i Lisboa

  Solnedgang over elva Tagus, Lisboa - Foto: Getty Images

Været i Lisboa de neste 7 dagene

 • Fredag 15°
 • Lørdag 13°
 • Søndag 12°
 • Mandag 14°
 • Tirsdag 15°
 • Onsdag 15°
 • Torsdag 15°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.