Lisboa - 5 tips til ting å gjøre

Lisboa - 5 tips til ting å gjøre

I en by som Lisboa er det alltid noe å finne på. Her får du våre fem gode tips til ting å gjøre i Lisboa.

Uansett om du er på kjærestetur, på ferie med barna eller på jakt etter de beste matopplevelsene, så finner du noe å gjøre i Lisboa.

 • Bilde med utsikt til slottet Sao Jorge i Lisboa

  Utsikt til slottet Sao Jorge i Lisboa - Foto: Getty Images

 1. Gøy for barna

  Lisboa tilbyr noe for både barn og voksne. Reiser du på familietur, vil dere nok sette pris på byens mangfold av familievennlige aktiviteter.

  Besøk den zoologiske hagen i Jardim Botanico, det store akvariet i Parque das Nações – som er ansett som verdens nest beste, og vitenskapsmuséet Pavilihão do Conhecimento.

  Det er også en gylden mulighet å lære barn om kunst og kultur på de mange muséene, i tillegg til å utforske det sjarmerende bybildet. En tur med trikk 28 vil også være en vinner for hele familien.

 2. Surfing i Carcavelos

  Portugal er en av Europas surfe-hovedsteder og du trenger ikke å dra til sør-kysten for å oppleve bølgene. Ta toget fra Lisboa sentrum til Carcavelos, ca 30 min, og du kommer til en langstrakt, flott sandstrand med surfemuligheter hele dagen.

  Det finnes mange steder å leie brett og bli med på surfetimer. Mamma og pappa kan ta en pause på en av de mange strandbarene og fortsatt ha full oversikt på de små som herjer i bølgene.

 3. Spektakulær utsikt fra Alfama

  Opplev et av Lisboas mest symbolske scener. Borgen på toppen av byen i den eldste bydelen Alfama ble bygget på midten av 1100-tallet av maurerne, og her finner du det mauriske slottet Castelo de São Jorge. Slottet er idag et museum og tilbyr 360 graders utsikt over Lisboa.

  Utsikten er hovedgrunnen til besøket her, for å skue over byens overflod av røde hustak og Tagus-elven i det fjerne, er et minne for livet. Alfama er for øverig ypperlig for koselig byvandring.

 4. Besøk “Tyvenes marked”

  I Lisboa er det nesten alltid et marked å besøke, ihvertfall på lørdager. Det største og mest kjente loppemarkedet fra 1200-tallet, finner du foran den vakre Santa Engracia-kirken og det heter Feira da Ladra – oversatt “Tyvenes marked”.

  Her finner du et hav av vakre keramikkfliser som Lisboa er så kjent for, gamle bilder, klær, kinesisk porselen, unike interiørartikler og mange andre vintage-skatter. Husk at dette er stedet for pruting! Markedet holder åpent tirsdag og lørdag.

 5. Byens beste utkikkspunkt i Principe Real

  Nord for Barrio Alto finner du det koselige og veldig up-and-coming nabolaget Principe Real. Her finner du den vakre botaniske parken, mange antiktivets- og designbutikker, gallerier, fortauskaféer og restauranter.

  Du finner også Lisboas fineste utkikkspunkt her, Gloria-platået. Her kan du se utover sentrum over til den andre gamlebyen, Alfama og det mauriske slottet Castelo de São Jorge.

 • Utsnitt i keramikk fra bydelen Alfama i Lisboa

  Bydelen Alfama i keramikk, Lisboa - Foto: Getty Images

Været i Lisboa de neste 7 dagene

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.