5 julemarkeder som vil få deg i skikkelig julestemning

5 julemarkeder som vil få deg i skikkelig julestemning

Her er de beste julemarkedene og hotellene du bør bo på.

Publisert 1. oktober 2019 kl. 15.57

Julen er en høytid mange av oss planlegger og ser frem til hele året. Og hva markerer vel en bedre start på julesesongen og adventstiden, enn å besøke et skikkelig koselig og tradisjonelt julemarked?

I Norge har vi foreløpig ikke vært kjent for å arrangere de beste julemarkedene, selv om de finnes i de største byene og ikke minst på julemarkedet på Røros. Heldigvis er det en rekke andre land i relativ nærhet som er verdensberømte for sine fantastiske markeder. Tar du turen til et av disse stedene, er du garantert skikkelig julestemning, og best av alt – du kan bo på et superdeilig hotell og unne deg litt luksus samtidig.

Her får du våre tips om fem berømte julemarkeder og hvilke hoteller du bør bo på når du besøker disse:

Hotell i Praha – Tsjekkia

I adventstiden, de fire siste helgene før jul, forvandles Praha, Tsjekkias magiske hovedstad, til et juleparadis med masse små og store julemarkeder over hele byen. De to mest kjente er fordelt på Gamlebytorget, Old Town square, og Wenceslas-torget, og det er gangavstand mellom disse to. Det finnes også mindre markeder på Namesti Republiky, Namesti Miru og Havelske Trziste.

Det er imidlertid markedet på Gamlebytorget som er det mest kjente, og tidligere har blitt kåret et av verdens beste. Her har det blitt holdt markeder siden det 10. århundret, og de verneverdige bygningene – sammen med snøen og det kalde været, all pynten, duftene og lysene gjør stemningen helt spesiell.

Her bør du bo når du besøker julemarkedet i Praha/Tsjekkia:

Hotel Kings Court – fem stjerner

Kings Court ligger perfekt til for at du skal få skikkelig utbytte av turen, veldig sentralt, med kun et par minutter til Karlsuniversitetet og under 10 minutter fra Prahas astronomiske klokke og gamlebyen.

Hotellet kan by på et eget, fantastisk spa, treningsrom, innendørs svømmebasseng, skjønnhetssalong og tyrkisk dampbad, blant annet. Gratis wifi er også inkludert.

Les mer om Hotel Kings Court

Hilton Prague – 5 stjerner

Hilton Prague er et fantastisk femstjernershotell som tidligere har mottatt flere priser, deriblant TTG Travel Awards – Best Hotel in the Czech Republic 2011.

Hotellet ligger midt mellom gamlebyen og business-distriktet, med enkel tilgang til alle Prahas aktivitetstilbud, særlig da julemarkedene, som er kort gangavstand unna. I tillegg til moderne og elegant design, har Hilton Prague eget spa, treningssenter, gratis wifi, tre restauranter, to barer og muligheter for konferanse og møterom.

Les mer om Hilton Prague

Hotell i Berlin – Tyskland

I Berlin er det flust av julemarkeder, faktisk opptil 100 i hele desember. Blant annet på Gendarmenmarkt, Alexanderplatz, Opernpalais og Potsdamer Platz. Her kan du handle spennende julegaver og julepynt, samtidig som du nyter fantastisk mat, glühwein, får topp julestemning og bor relativt rimelig på luksushoteller.

Friluftsmuseet Domäne Dahlem har også markeder i helgene frem mot jul, og her arrangeres det juleverksted for barna, noe som skaper topp stemning blant de minste.

Her bør du bo når du besøker julemarkedene i Berlin/Tyskland:

Pullmann Berlin Schweizerhof – 5 stjerner

Dette lekre femstjerners hotellet ligger i kort gangavstand fra shopping, spisesteder og utesteder, og du kan gå til attraksjoner som Helmut Newton Stiftung, Berlin Zoo som er perfekt for barna, og Seierssøyle.

Shoppingområdene rundt Kurfürstendamm er også veldig nært, og hotellet har eget treningssenter, tyrkisk bad, basseng, spaavdeling, samt en rekke barer og restauranter.

Les mer om Pullmann Berlin Schweizerhof

Sofitel Berlin Kurfürstendamm – 5 stjerner

I en art deco-bygning designet av Jan Kleihues ligger dette hotellet supert til rett ved luksushandlegaten Kurfürstendamm, og i nærheten av kjente Café Kranzler, restaurant KaDaWe, Berlin Zoo, Theater des Westens, Deutsche Oper Berlin og Charlottenburg slott.

Sofitel Berlin har også egen spaavdeling, med badstue, dampbad og behandlinger, samt en rekke restauranter og barer.

Les mer om Sofitel Berlin Kurfürstendamm

Hotell i Krakow – Polen

Polen er blant nordmenns førjulsfavoritter, og ikke uten grunn. Julemarkedet på Rynek Glowny torget i Gamlebyen i Krakow er av det skikkelig tradisjonsrike slaget og omtales som landets største.

Markedet begynner siste uken i november og varer til og med andre juledag, noen ganger lenger. Her finner du flust av gamle treboder som tilbyr alt fra håndmalte juledekorasjoner og glasskuler som er polsk spesialitet, til broderte duker, metallverk, søtsaker, bakst, og andre småting.

Her bør du bo når du besøker julemarkedet i Krakow/Polen:

Kanonicza 22 – 5 stjerner

Det er ikke uten grunn at dette leilighetshotellet omtales som «fantastisk». For det første ligger det suverent til i byens eldste gate midt i Krakow, med kort gangavstand til alle severdighetene – som Kongeslottet på Wawel og julemarkedet i gamlebyen.

I tillegg er hver av leilighetene helt individuelt og svært eksklusivt innredet med unike møbler, minibar, kaffemaskin og bad med dusj og badekar.

Les mer om hotel Kanonicza 22

The Bonerowski Palace – 5 stjerner

Dette vakre boutiquehotellet er den perfekte kombinasjonen av gammel sjarm og moderne fasiliteter. Og for den som vil komme i skikkelig julestemning, kan det vel ikke være noe bedre enn å bo på et hotell som holder til i en fantastisk 1600-tallsbygning, midt i sentrum av byen?

Alle leilighetene er velutstyrt, med minibar, badekåper og tøfler, og hotellet har også et eget spa anlegg, med basseng med en rekke ulike behandlinger på menyen.

Les mer om The Bonerowski Palace

Hotell i Riga – Latvia

I likhet med Praha er Riga en by der du får skikkelig god, gammeldags julefølelse. Det mest berømte julemarkedet i byen holdes på Domkirketorget i hjertet av Rigas historiske sentrum, og her finner du bugnende boder med pynt, mat, smykker av rav og ikke minst – tradisjonelle trelysestaker. Juletrepynting er visst en tradisjon som stammer fra Latvia og Riga, og på markedet vil du se mange vakkert dekorerte eksemplarer.

Her bør du bo når du besøker julemarkedet i Riga/Latvia:

Dome Hotel & Spa – Relais & Chateaux – 5 stjerner

Dette femstjernershoteller, som befinner seg i en over 400 år gammel bygning, ligger sentralt plassert rett ved Riga katedralen og slottet. Hvert av de luksuriøse rommene er individuelt dekorert og oser eleganse. I tillegg til et førsteklasses spa med tyrkisk bad, har hotellet egen takterasse med restaurant og bar og egne, spesialtilpassede bryllupssuiter.

Les mer om Dome Hotel & Spa

Hotel Bergs – 5 stjerner

Ønsker du litt ekstra julestemning, er Hotel Bergs stedet du bør bo på i Riga. Hotellet er alltid nydelig dekorert til jul, og sammen med femstjerners-fasiliteter skaper det den perfekte «førjulspakke».

Hotel Bergs har 37 spesialdesignede suiter, og kan by på egen limousine-service, gourmetrestaurant, bibliotek og treningsrom, og er sentralt plassert i nærheten av Rigas gamleby - med kort avstand til byens mange severdigheter, restauranter og nattliv.

Les mer om Hotel Bergs

Hotell i København – Danmark

Hvis du er glad i jul og tradisjoner, så er førjulstiden i København noe for deg. Hele byen pyntes og det er massevis av små og store julemarkeder du kan vandre mellom.

Blant annet arrangeres det julemarked på Nyhavn, Kronborg Slott og Højbro Plads. I tillegg arrangeres H.C. Andersen julemarked på Nytorv – og det eldste og mest eksotiske julemarkedet finner du i Den Grå Hal på Christiania. I den gamle hallen fra 1851 er det fantastisk stemningsfullt, med live musikk og over 100 boder med alt fra pynt, til mat og duppeditter. Er du glad i karuseller og sukkerspinn er også julemarkedet på Tivoli verdt et besøk!

Her er våre tips til å bo når du besøker julemarkedene i København/Danmark:

Hotel Skt Petri – 5 stjerner

Dette stilrene designhotellet, som tidligere var et berømt varehus, ligger bare en kort spasertur unna Københavns populære handlegate Strøget og er ideelt plassert for turer til de ulike julemarkedene til byen.

Rommene er elegante, minimalistiske og byr på alle fasilitetene du måtte ønske. I tillegg har Skt Petri restaurant, bar, gratis trådløst internett, barnepass og døgnåpen resepsjon.

Les mer om Hotel Skt Petri

Nimb København

Nimb ligger «midt i smørøyet» for deg som ønsker kort vei til det meste på Københavnturen din. Hotellet befinner seg nemlig i selveste Tivoli, altså midt i byen. Nimb er et eksklusivt boutique-hotell med 38 unikt innredede rom og suiter.

I tillegg til rom med femstjerners fasiliteter, har hotellet egen butler-service, personlig shopper, hundepakker, gourmetrestauranter, vinotek, bakeri og mye mye mer.

Med Tivoli så tett, er det jo perfekt for de minste også – garantert julestemning!

Les mer om Hotel Nimb København

Søk og bestill flybilletter på FINN Reise

Søk og bestill hotell på FINN reise