Restauranter i Helsinki - 8 tips til gode matopplevelser

Restauranter i Helsinki - 7 tips til gode matopplevelser

Helsinkis voksende restaurant scene er undervurdert av oss utenforstående, men for en foodie - et must å besøke. Byens koselige kafeer, bistroer og fine-dining restauranter serverer matretter fra hele verden, laget av beste kvalitet med lokale råvarer og garantert smaker du aldri har opplevd før. Her får du FINN reises foodies guide til Helsinki.

Ora - Den ultimate matreisen

Ora er en veldig populær, liten restaurant som mottok sin første Michelin stjerne for kort tid siden for sin utsøkte food-art. De tar kreativitet og smak til nye høyder og vil ta deg med på en matreise du bare har kunnet drømme om. Ora bruker kun økologiske, sesongbaserte og ferske produkter, og tilbyr en satt seks-retters meny.

Adresse: Huvilakatu 28

Juuri - sa du sapas?

Visste du at Finland faktisk har sin egen versjon av spansk tapas? Ja, nemlig sapas! Den finske versjonen består av små deilige porsjoner fingermat laget med typisk skandinaviske råvarer. Restaurant Juuri var tidlig ute med å promotere for sapas, så mye at de nå leder Finlands sapasindustri. Er du glad i tapas? Da bør Juuris svært populære sapasmeny være noe å prøve ut.

Adresse: Korkeavuorenkatu 27

Gaijin - en sikker vinner

Gaijin ligger høyt på lista over beste asiatiske restauranter og over beste restauranter i Helsinki, noe som bør si deg hvor fantastisk dette stedet er. Kjøkkenet har gått spesielt dypt inn i gamle gastronomiske tradisjoner i nordøst Asia; Japan, Korea og nord-Kina. Her kan du blant annet prøve miso kylling og krabbe, satt sammen med tradisjonell drikke som for eksempel Koshu. Restauranten ønsker også at gjestene deres skal ha en hyggelig og sosial opplevelse ved å skape tastingmenyer til hele bordet. Snakker vi asiatisk tapas kanskje…? Gaijin har lagt mye energi i å skape en enestående atmosfære, noe de helt klart har fått til.

Adresse: Bulevardi 6

Kuu - på ekte finsk vis

Ravintola Kuu (som betyr måne) er en moderne og minimalistisk restaurant med en innredning tydelig inspirert av tradisjonelle, europeisk bistroer. Kjøkkenet tilbereder utsøkte spesialiteter fra det finske og skandinaviske kjøkken, med en moderne men diskrée twist. Gå for a la carte menyen eller en av de tre satte menyene, blant annet Helsinki menyen som består av delikatesser fra hele Finland.

Adresse: Töölönkatu 27

Sandro - folkets favoritt

Sandro tar for seg det nordafrikanske og arabiske kjøkken, og er en høyst populær spot i Helsinki. Ja det lønner seg å reservere bord på en av de fem Sandro restaurantene da de har blitt en absolutt favoritt blant lokale. Grunnen til at de er blitt så populære er den raske og avslappede servicen som har skapt en slags nabolag-vibe, og har for mange blitt en stam-møteplass. Fra libanesisk street food til marokkanske delikatesser - Sandro har utvidet Helsinki sin horisont med et spekter av nye smaker, ukjent fra det finske kjøkken, og byens befolkning har tatt den spennende arabiske kulturen til sitt hjerte og nekter å gi slipp!

Hoku - tidenes fusion kjøkken

Hva vil en fusion mellom det japanske og hawaiianske kjøkken egentlig si? Eier Ryan Shibuya er født og oppvokst på Hawaii og ble inspirert til å gi det verdensberømte, japanske kjøkken en hawaiiansk twist. Resultatet ble en helt unik meny som skiller Hoku fra resten av Helsinkis andre japanske restauranter. Forvent deg retter som Kuha fisk fylt med snøkrabbe, scampi og lup cheong (en søt, kinesisk pølse), og crispy, fritert kyllingbryst med ris, pickles og katsu saus. Gjør deg klar for en matopplevelse du aldri har sett maken til før.

Adresse: Urho Kekkosen katu 1

Bar Llamas - Cocktail heaven

Du reiser vel ikke på storbyferie uten en cocktailkveld?! Denne søramerikanske tapas og cocktailbaren serverer mest sannsynlig den beste mojitoen i hele byen. Baren er utrolig populær blant både lokale og besøkende, noe som ikke kommer som et sjokk da Llamas er en av de mest unike barene i hele Helsinki. Interiøret er noe helt spesielt, ja de har til og med to husker hengende fra taket! Bar Llamas er åpen til kl.02:00 alle dager, noe som gjør den ekstra populær…

Adresse: Iso Roobertinkatu 14

Er du like sulten som oss nå, eller kanskje noen flere reisetips til Helsinki?

Les også:

  • Bilde av en kopp mummikaffe i Helsinki

    Hva smaker vel bedre enn mummikaffe i Helsinki? Foto: Getty Images

Været i Helsinki de neste 7 dagene

  • Søndag -1°
  • Mandag
  • Tirsdag -6°
  • Onsdag -11°
  • Torsdag -10°
  • Fredag -5°
  • Lørdag -6°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.