Helsinki med barn - 9 tips til ting å gjøre

Helsinki med barn - 9 tips til ting å gjøre

Med mummitrollet som Finlands maskot er det vel bare naturlig at Helsinki har nok av spennende aktiviteter for barn, og det er ikke bare mummis verden barna vil elske. FINN reise gir deg barnas guide til Helsinki!

Mummiverden

Hvem kan vel reise til Finland uten å besøke Mummitrollet? Kanskje er det mer nostalgi for mor og far enn for barna idag, men om du er enig i at en barndom uten Mummi er en trist barndom bør du ikke nøle med en tur til Mummiverden i Naantali. Mummi og familien bor ikke i Helsinki, men kan nås med tog til Turku togstasjon som tar ca. 2 timer og derfra med buss til Naantali og parken. Du kan ta det som en heldagstur eller kanskje tilbringe en natt i den hyggelige, gamle byen Naantali.

Helsinki Zoo

Helsinki Zoo eller Korkesaari som finnene kaller den, er en av de eldste dyrehagene i hele verden. Her får barna sjansen til å møte over 200 dyrearter fra arktika til den tropiske regnskog, og hele 1000 plantearter. Dyrehagen dekker en hel øy i den vakre skjærgården, så den kan nås med ferje fra mai til september, og med buss 16 fra togstasjonen hver dag året rundt.

Hevosenkakä - Lekemuseum

Hva med å dele noen lekne minner fra da du var barn med dine barn? Det finske lekemuseet er dedikert alt som har med lek og spill å gjøre. Museet ligger i WeeGee utstillingssenter i Espoo, en halvtimes busstur fra Helsinki. Den permanente utstillingen lærer deg alt om lekens historie i Finland fra tiden da de var okkupert av Russland på tidlig 1900-tallet, frem til den informative verden vi lever i idag. En sjarmerende og lærerik opplevelse for hele familien.

Linnanmäri fornøyelsespark

Linnanmäri har underholdt familier i Finland siden 1950 med sitt enorme utvalg karuseller. Den spesielt kjente berg- og dalbanen, laget av tre, er over 50 år gammel, og er fortsatt den mest populære. Fornøyelsesparken i Helsinki har også flere spillhaller med alt av de nyeste spillene i tillegg til en utendørs scene for underholdning og forestillinger. Parken er åpen fra mai til september.

Serena vannpark

Serena i Helsinki er den største vannparken i Skandinavia som holder åpent året rundt. Både små og store besøkende kan nyte det deilige, tropiske klimaet og de mange imponerende aktivitetstilbudene du har å velge mellom. Basseng, boblebad, vannsklier og en unik badstue gravd ut fra berggrunnen er bare noen av de innendørs aktivitetene du kan nyte. Ute finner du flere sklier, rutsjebaner og er “salt hav” samt mye mye mer. Serena badeland ligger også i Espoo, en halvtimes busstur ut av Helsinki.

Heureka - Det finske kjemisenter

Heureka er et hands-on action og utstillingssenter, perfekt for deg som reiser med litt større barn. Astronomifilmer og kjemiprogram vises i Vattenfall Plánetarium samt andre aktiviteter hvor barna selv får være med og utforske. Det fantastiske kjemisenteret, Imax kinoen og planetariet ligger ved siden av Tikkurila togstasjon i Vantaa, en liten forstad til Helsinki. Heureka er verdt turen da det er en lærerik og morsom opplevelse for både store og små.

Fallkulla Domestic Animal Zoo

I Fallkulla får barna muligheten til å bli kjent med og kose med gårdsdyr som sau, geit, gris, ku, kylling, hest, and og gås. Barna får også sjansen til å være med og ta vare på dyrene og driften av gården. En koselig opplevelse for hele familien.

Helsinki Icepark

Helsinki Icepark er den perfekte måten å nyte den urbane Helsinkivinteren. Her kan barna stå på skøyter og ha det gøy mens du nyter roen fra kafeen med en deilig kopp varm sjokolade. Isparken tilbyr underholdning og aktiviteter hver dag, blant annet skøyteklasser. Skøyter er tilgjengelig for leie, men ishockey køller er ikke tillatt. Parken arrangerer også eventer fra live musikk til spesielle forestillinger. En gøyal vinteraktivitet for både barn og voksne!

Leikkiloula - Underground Playground

På en kald vinterdag eller en sur regnværsdag gjelder det å finne innendørs aktiviteter som barna kan kose seg med, og denne unike lekeplassen er garantert svaret. Leikkiluolla ligger midt i sentrum av Helsinki og er full av spennende aktiviteter, blant annet klatrevegger og en selvlysende spøkelseshule. Leikkiluolla er det perfekte stedet for de små å få ut litt energi før middag.

Kjekt å vite: Reiser du med barn fra 0-6 år i vogn eller rullestol? Da reiser du gratis med kollektivt i Helsinki, også på ferjene.

Les også:

  • Bilde av skatepark i Helsinki

Været i Helsinki de neste 7 dagene

  • Fredag -5°
  • Lørdag -5°
  • Søndag -6°
  • Mandag -10°
  • Tirsdag -9°
  • Onsdag -7°
  • Torsdag -5°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.