Helsinki reiseguide - opplev Finlands hovedstad

Helsinki reiseguide - opplev Finlands hovedstad

Helsinki er en storby med en helt spesiell og sjarmerende atmosfære, noe som skiller den fra andre storbyer i Europa. FINN reise gir deg guide til hva du kan oppleve i Finlands hovedstad.

Arkitekturen i Helsinki er en blanding av skandinavisk, art-nouveau og moderne, noe som gir byen en kul og urban følelse. Den andre siden av Helsinki sitt utseende er fargerikt og grønt, og gir byen en levende vibe. Sett bort fra hvilke følelser byen vil gi deg så har den også mange fantastiske ting å finne på noe du vil finne ut av etter å ha fått alle våre tips.

Markedsplassen

Det første stedet besøkende vil se når du ankommer gamlebyen i Helsinki er havna og markedsplassen. Havna er et knutepunkt for kjøp og salg i byen, og et landemerke i Finland. Det er hit de lokale kommer for å selge sine beste produkter som blant annet fersk fisk og finske spesialiteter, reinsdyrhorn, håndlagde smykker, tremugger og reinsdyrskinn. Markedet er åpent året rundt, klare til å presentere sine lokale smaker og unike suvenirer.

Bymuseet

Det finnes garantert ikke et bedre sted å lære om hvordan Helsinki ble til hva den er i dag enn på bymuseet som vant årets museum i Finland i 2017. I fem forskjellige bygg på Katedraltorget finner du et stort utvalg utstillinger med alt fra tradisjonelle, finske kostymer til interiør fra 1800-tallet, med ting som tidlige prototyper av kjøleskap og strykejern. Senteret tar også for seg det kulturelle livet i Helsinki og den fantastiske, kvinnelige tilstedeværelsen i både politikk og økonomi det siste århundret. Dette er et museumsbesøk du ikke vil droppe, da det vil gi deg et helt unikt innblikk i hvem Finland egentlig er.

Soumenlinna

Festningen i Finland, Soumenlinna, finner du spredd over flere småøyer bare 20 minutter fra den sørlige havna i Helsinki med ferje. Den spesielle militærstrukturen ble fort oppdaget og hyllet av UNESCO for sin kulturelle viktighet. Festningen, tidligere kalt Sveaborg da under svensk styresmakt, spilte en svært viktig rolle for å bevare kontrollen i byen og for beskyttelse av Finland i sør. Ikke forlat festningen uten å utforske det imponerende museet og den flotte naturen rundt.

Kotiharjun Sauna

For finnene representerer sauna et sted for forfriskende meditasjon, noe som dateres helt tilbake til vikingtiden. Men sauna er ikke bare avslappende. Det er også bevist å gi flere helsefordeler som hjertebevegelse, vekttap, lindrende for muskel og ledd´og søvnproblemer. Kotiharjun Sauna er en av de tre tradisjonelle, offentlige saunaene igjen i Helsinki og er et perfekt sted å oppleve den finske saunakulturen.

Design District

I denne delen av byen får du virkelig oppleve det minimalistiske og moderne Helsinki med det store og spredte utvalget boutiques, workshops, antikkbutikker, kunstgalleri og restauranter. Design District beviser viktigheten og stoltheten av skandinavisk design og dekor gjennom fantastiske kolleksjoner av håndlagde produkt, små klesbutikker og, for ikke å glemme, arkitekturen. Et hyggelig område, perfekt for kreative sjeler.

Mannerheim museet

Den tidligere herregården til offiser og baron Mannerheim er nå et museum. På det eksepsjonelle museet blir du tatt med på en reise gjennom livet til Gustaf Mannerheim og alt det innebar. Gustaf ble født i 1867 og museet etter han ble opprettet da han døde i 1951 i den samme villaen, med den samme innredningen hvor han bodde fra 1924-51. Med unntak av noen få rom som har blitt gjort om til utstillingsrom er resten av villaen blitt vedlikeholdt i sin originale standard. Medaljer og jakttroféer er utstilt her sammen med andre personlige eiendeler.

Universitetet Botaniske Hage

Den fantastisk fargerike Kaisaniemi Botaniske Hage i Helsinki er en oase av planteliv midt i hjertet av byen. Det er den eldste vitenskapelige hagen i Finland da den ble åpnet av botaniker Peter Kalm i byen Turku i 1678, men etter en massiv brann ble den flyttet til Universitetet i Helsinki i 1829. Hagen huser i dag hele 800 plantearter og er det perfekte stedet for en ettermiddagstur eller for å komme seg bort fra den finske vinteren da hagen også har et gigantisk drivhus.

Sibeliusparken

Sibeliusparken og minnesmerket er en av Helsinki sine største attraksjoner, og ble konstruert til ære for den finske komponisten Jean Sibelius. Det abstrakte monumentet, Passio Musicae, som du finner i parken ble skapt av kunstner Eila Hiltunen og symboliserer et orgel som er satt sammen av 600 stålpiper. Monumentet har fått mye kritikk, men tiltrekker seg likevel flere og flere besøkende årlig.

Moomin Café

Hvem sier vel nei til å gjenskape barneminner, frie for bekymringer, på en av de fem mummikaféene i Helsinki?! For deg som ikke kjenner historiene fra Mummidalen - vi føler med deg, men her er en rask intro: Mummitrollet og familien hans er en flodhestlignende karakter som lever et nytt eventyr daglig i den spennende Mummidalen. Mummikaféene serverer mummi-inspirerte drinker og snacks, med mummikunst på veggene og mummibutikker som selger alt mulig vi ikke trenger, men ikke kan leve uten. Kafeen har også lekekroker med mummibøker for deg som reiser med barn. Dette er en unik opplevelse du sent vil glemme.

Å finne et godt hotell, i enhver storby, er dyrt og spesielt i en by som Helsinki med alt den har å by på. Men det betyr ikke at alt håp er ute. Her finner du noen rimelige tips til hoteller i Finlands hovedstad.

Houneistohotelli Eskolampi

Dette leilighetshotellet er både hjemmekoselig og rimelig og passer perfekt for deg som planlegger et lengre opphold eller for som reiser med barn. Houneistohotelli Eskolampi ligger i Töölö distriktet med utsikt til Sibeliusparken.

Hotel Anna

Hotel Anna er noe dyrere, men ikke nok til å ødelegge budsjettet. Det er et rolig og fredelig hotell i Design District med komfortable og pent innredede rom.

Er du like klar som oss til å oppleve den finske hovedstaden, eller kanskje noen flere tips?

Les også:

Været i Helsinki de neste 7 dagene

  • Fredag -5°
  • Lørdag -5°
  • Søndag -6°
  • Mandag -10°
  • Tirsdag -9°
  • Onsdag -7°
  • Torsdag -5°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.