Kjærestetur i Helsinki - 8 romantiske tips

Kjærestetur i Helsinki - 8 romantiske tips

Helsinki er kanskje ikke førstevalget for deg som skal på kjærestetur, men FINN reise gir deg her grunnen for at du nettopp bør revurdere det. Helsinki er en veldig koselig by full av aktivitetstilbud for deg og din kjære, og her får du de beste romantiske tipsene.

Romantiske tips i Helsinki

 1. Båtcruise i den finske skjærgården

  Den desidert mest romantiske måten å oppleve Helsinki på er å ta et båtcruise rundt den fantastiske skjærgården. Du må kanskje kle deg godt for å ikke blåse bort om du reiser i vinterhalvåret, men det er vi vel vant til! Det finnes både båter som tar deg til øyene rundt byen og cruise som seiler rundt i skjærgården hele dagen, vanligvis med et måltid inkludert. Et annet alternativ for deg som ønsker å imponere er å leie din egen båt, og legge ut på eventyr for to. Hvorfor ikke tilbringe en natt på en av skjærgårdens mange øyer…?

  Utsikt over øyene i Helsinki - Foto: Getty Images
 2. Eventyr for to på Pihlajasaari øya

  Pihlajasaari øya ligger bare 10 minutter med båt fra Helsinki, men føles likevel som en helt annen verden. Pihlajasaari er perfekt på sommeren hvor du og din kjære kan nyte et bad i Østersjøen, en romantisk natt i telt ute i naturen, og et måltid for to på den lokale restauranten. Prøv deg på røkt fisk fra restaurantens eget røkeri.

 3. Spa dag på Löyly Sauna Complex

  Ingen tur til Finland er komplett uten en sauna opplevelse, og Löyly Sauna Complex er klare for å gi deg og din kjære den mest romantiske spaopplevelsen på ekte finsk vis. Löyly ligger direkte ut i Østersjøen, så for deg som er tøff nok er det bare å hoppe direkte fra badstua og ut i det kalde vannet! Nyt noen deilige spabehandlinger side om side, etterfulgt av et måltid av høy kvalitet på Löylys egen restaurant med havutsikt. Tips! Booker du i god tid på forhånd kan du sikre deg din egen sauna.

  Flytende sauna i Helsinkis skjærgård - Foto: Getty Images
 4. Pariserhjul med din kjære = Det ultimate IG bildet

  Hvis du ønsker deg det klassiske instagram-bildet som beviser at du er på skikkelig kjærestetur er pariserhjulet i Helsinki noe for deg. Ikke bare får du oppleve den fantastiske utsikten over sørsiden av byen, det kan også bli skikkelig koselig på toppen av hjulet når det blir litt kjøligere, og man bare har hverandre å varme seg på… Tips! Bestiller du billetter i god tid i forveien kan du sikre deg plass på hjulet under solnedgangen for en perfekt romantisk opplevelse… og bilde.

  Sjøbadet med pariserhjulet i Helsinki - Foto: Getty Images
 5. En romantisk tur i Kaisaniemi Botaniske Hage

  For en litt annerledes date hvorfor ikke ta turen til Universitetet i Helsinki sin egen botaniske hage? Her kan du få oppleve et stort utvalg sjeldne og eksotiske planter og blomster året rundt. Regnskog-rommet er spesielt innbydende på en kald vinterdag eller sur regndag, og den utendørs hagen er åpen for besøkende helt uten kostnad. Glasshuset koster 9€ for inngang. Et koselig og alternativt sted å tilbringe noen timer med din kjære.

  Botanisk hage i Helsinki - Foto: Getty Images
 6. Nasjonalmuseet

  Litt kunst og kultur er vel også romantisk, så hvorfor ikke imponere din kjære med en tur til Helsinki sine mange museum og galleri? En sikker vinner er selvfølgelig Helsinkis Nasjonalmuseum. Museet ligger vegg i vegg med parlamentet, og er smekkfullt av finsk historie. I tillegg til å være det beste eksempelet på finsk arkitektur har museet også flere gjenstander, maleri og antikviteter helt fra forhistorien til den moderne tid, noe som vil gi deg og din utkårede et grundig innblikk i Finland sin historie.

 7. Stjernetitting i Kaivopuisto parken

  Himmelen er kanskje lys hele sommeren lang, men som vi vet så godt kan det, også i Helsinki, være opptil 20 timer uten lys i vintermånedene, så å finne måter å utnytte det ikke-eksisterende sollyset er viktig. En av de mest romantiske måtene å gjøre nettopp det er å ta en tur til Ursa observatoriet i Kaivopuisto parken, hvor du for 4€ får observere stjernehimmelen gjennom et digert teleskop. Kan det bli mer romantisk enn dette?

 8. Rooftop bar + solnedgang = sant

  I de månedene du faktisk ser sola gå ned i Helsinki er en av de beste og mest romantiske stedene å se den på rooftop baren Ateljee Rooftop bar i sentrum av byen. Her kan du nyte både solnedgangen, forfriskende cocktails og kunst på veggene, og alt nytes best i selskap med den du er glad i. Hva er vel en romantisk kjærestetur uten en drink på en rooftop bar?

Er du overbevist om at Helsinki er stedet for kjærestetur, eller? Ha en god, romantisk tur til Finlands hovedstad <3

Været i Helsinki de neste 7 dagene

 • Fredag -5°
 • Lørdag -5°
 • Søndag -6°
 • Mandag -11°
 • Tirsdag -9°
 • Onsdag -7°
 • Torsdag -5°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.