Fotballtur til Hamburg - opplev Bundesliga i Tyskland

Fotballtur til Hamburg - opplev Bundesliga i Tyskland

Fotball er kongen av sport i Tyskland. En av de mest tradisjonelle Bundesliga klubbene i Tyskland er å finne nettopp her i Hamburg. FINN Reise gir det vår guide til en gøyal fotballopplevelse i den tyske havnebyen.

På lik linje med mange andre europeiske land så stiller flere tusener av fans opp ukentlig hos sine lokale klubber for å se fotball og heie frem sine favoritter i Bundesliga, det skjer også her i Hamburg.

St. Pauli Club

Ikke langt fra Hamburg sitt ettertraktede red light disctrict område, Reeperbahn, finner du hjemmebanen til St. Pauli Club. St. Pauli er en av klubbene i Tyskland som bærer mest historie da de på 80-tallet fikk en alternativ og politisk venstreorientert fanbase fra St. Pauli nabolaget. På en tid hvor hooligans og høyreekstreme ideologier preget europeisk fotball var St. Pauli den første klubben i landet til å forby fascistiske utsagn og aktiviteter fra sin stadion. Siden den gang har klubben fått en slags sektstatus som strekker seg langt utover byens grenser, og den en gang “lille” fangruppa på 1600 har nå vokst til hele 29500 lidenskapelige fans som fyller Hamburg med sang under alle hjemmekamper. Dette er en opplevelse du sent vil glemme.

St. Pauli Club fikk en tøff start da deres stadion ble lagt totalt i ruiner under 2. verdenskrig, sammen med mesteparten av St. Pauli nabolaget. Laget måtte derfor lenge spille borte eller på nøytrale baner, men ett år etter krigen fikk de seg en ny stadion, Heiligengeistfeld, som åpnet i 1946. 14 år senere begynte laget arbeidet med å få seg en større og mer moderne arena og i 1961 åpnet de dørene til stadion sin slik vi kjenner den idag, nemlig Millerntor-Stadion. Klubben tilbyr daglig guidede turer på den spektakulære stadion, hvor du får sjansen til å lære mer om St. Paulis dype historie.

Hamburger Sport-Verein

Hjemmebanen til Hamburg sin første divisjonsklubb Hamburger Sport-Verein, også kalt HSV Hamburg, heter Volksparkstadion. Til forskjell fra St. Pauli fansen må disse tilskuerne reise helt til utkanten av byen for å heie frem laget sitt, men det positive er at stadion deres har dobbel så stor kapasitet som Millerntor med hele 57000 sitteplasser! Stadion har holdt flere internasjonale kamper siden den åpnet i 2000, blant annet flere kamper under VM 2006 og Europa ligafinalen mellom Atletico Madrid og Fulham i 2010. Dette er med andre ord en stadion som har sett mange stjerner!

Du har også mulighet til å oppleve er guidet tur rundt på Volksparstadion. Her vil få se lagets eget museum, fansonene, VIP området, presserommet, garderobene og mye mye mer. Få sjansen til å føle deg som en spiller for en dag her på Volksparkstadion. De guidede turene holdes daglig og tidspunkter og priser finner du på lagets egen nettside.

Ikke alle vil ta seg råd til å se fotball live, derfor er det fint å vite at Hamburg er full av barer og puber med de to viktigste ingrediensene for den perfekte fotballopplevelsen - øl og fotball på storskjerm. Her finner du våre tre favoritter.

Shamrock Irish Bar

Shamrock er den eldste og kanskje koseligste, irske puben i hele Hamburg. Med sport og fotball på storskjermer, dart og bordfotball (?!), tilbud i puben og noe av den beste ølen du vil finne kan det sies med sikkerhet at dette kommer til å bli en helaften du sent vil glemme. Puben ligger bare et lite minutt fra SP stadion, Millerntor, og bare ti minutter fra Reeperbahn som passer perfekt for deg som vil ta festen videre etter kampen.

Adresse: Feldstraße 40

The Herz Hamburg

En annen bar som ikke vil skuffe er Herz Hamburg som også ligger i red light district området, Reeperbahn. Det er tross alt det mest populære området for en fest, noe Herz er gode på! Her er det ikke bare fotball som gjelder, men også forfriskende cocktails og stemningsfull live-musikk. Perfekt for deg som reiser med noen som ikke er like begeistret for fotball som det du er… Pssst! Herz Hamburg hjelper deg også gjerne med å arrangere utdrikningslag. Her kan det med andre ord aldri slå feil!

Adresse: Reeperbahn 46

Irish Pub In The Fleetenkieker

Denne hjemmekoselige puben vil gi deg en koselig kjellerfølelse så fort du kommer inn døra. De er stolte av også å kunne gi deg en smak av ekte irsk kultur, som deilig og tradisjonell mat, et digert utvalg drikketilbud, live-musikk, fotball og masse moro! Prøv denne sjarmerende puben i sentrum av Hamburg for en koselig fotballopplevelse med gode venner.

Adresse: Börsenbrücke 10

Les også:

 • Bilde av kveldsstemning på fotballstadion i Hamburg

  Kveldsstemning på fotballstadion i Hamburg - Foto: Getty Images

 • Bilde av en lokal fotballbane i Hamburg

  Lokal fotballbane i Hamburg - Foto: Getty Images

Været i Hamburg de neste 7 dagene

 • Onsdag
 • Torsdag 11°
 • Fredag 16°
 • Lørdag 24°
 • Søndag 20°
 • Mandag 19°
 • Tirsdag 19°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.