Frankfurt reiseguide - de beste tipsene til ting å oppleve

Frankfurt reiseguide - de beste tipsene til ting å oppleve

Frankfurt er et knutepunkt for økonomi og store, mektige virksomheter, blant annet ligger hovedkontoret til Den Europeiske Sentralbanken her. Men det er så mye mer, hjertet av Frankfurt er levende, tradisjonelt og sjarmerende. Her finner du vår guide til et fantastisk opphold i denne sjarmerende industribyen.

Publisert 4. november 2019 kl. 10.32

De svært så moderne stål og betongskyskraperne gjør Frankfurt til en helt unik by fra resten av Tyskland. Men ikke la deg lure, hjertet av Frankfurt er levende, tradisjonelt og sjarmerende, og huser alt fra innbydende eplevin tavernaer, koselige nabolag og små, søte nisjebutikker til gatekunst, store grønne parker og tømmerbygg, flettet inn i middelalderske gater.

Frankfurt skiller seg ut fra andre storbyer i Tyskland når det kommer til mangefoldet av kulturelle tilbud. Fra teater og opera til museer av høy kvalitet, Frankfurt er en kulturby. Her finner du tips over tingene vi ikke vil du skal gå glipp av i Frankfurt.

Römerberg torget

Römerberg er Frankfurt sine travleste og ikke minst vakreste markedsplass. For de fleste turister er dette første stopp på oppdagelsesferden gjennom Frankfurt sin gamleby. Historien til markedsplassen går helt tilbake til 1100-tallet, og ble brukt som hovedhandelsplassen i byen. Noen av salgsmessene som pleide å finne sted her eksisterer fortsatt, blant annet bokmessa som i dag holdes på et mer moderne sted. Den vakre Rettferdighetsfontenen er også å finne på dette torget.

Ostzeile

På samme torg finner du et av Frankfurt sine landemerker, mest kjent som Ostzeile. Seks nydelige bindingsverkshus ligger på rekke og rad som perler på en snor, og er en rekonstruksjon av de originaler fra det femtende og sekstende århundre. Bombingen i 1944 utslettet hele gamlebyen, også Ostzeile. Området ble ikke bygd opp igjen før i 1981 da husene ble rekonstruert i nøyaktig samme historiske byggestil.

Historisches Museum

Et av de viktigste museene i Frankfurt er det historiske museet som sporer byens historie fra forhistorie til nåtid. Museet huses i et kompleks som dateres helt tilbake til det 12.århundre, da det var et romersk palass. Bygget har med tiden gjennomgått fem store konstruksjoner. Det historiske museet har flere utstillinger som gjenforteller Frankfurts dype historie, fra masseødeleggelsene under 2.verdenskrig til gjenstander fra middelalderen. Museet er en viktig og ikke minst lærerik opplevelse.

Alte Oper

Dette italienske renessanselignende bygget, som de lokale kaller Alte Oper, er det gamle operahuset i Frankfurt. Alte Oper tiltrekker seg besøkende fra verden over til sine omlag 300 konserter og eventer i året. Bygget unngikk heldigvis å bli lagt i totale ruiner under 2.verdenskrig, og ble heldigvis rekonstruert til sitt originale i perioden 1976 til 1981. Den store hallen er kjent for sin fantastiske akustikk, og ønsker både nasjonale og internasjonale artister velkommen hit for å opptre.

Schirn Kunsthalle

Schrin Kunsthalle åpnet dørene i 1986, og har siden fått statusen som en av de viktigste kunstgalleriene i Europa! Utstillingene endres ofte, og de har siden åpningen presentert mer enn 200 utstillinger til mer enn 8 millioner besøkende. Galleriet fokuserer på historisk kunst og historisk-kulturelle tema satt sammen i en moderne kontekst. Schrin Kunstgalleri har vært en viktig del av Frankfurt sitt kulturelle liv og har bidratt masse i utviklingen av fascinerende utstillinger fra verden over.

Adolf-von-Holzhausen Park

I og med at Frankfurt har rykte på seg for å være en asfaltjungel blir besøkende ofte positivt overrasket over hvor grønn byen faktisk er. For et lite grønt pust i bakken når man er på storbyferie er ikke feil! En av de nydeligste grønne lungene i byen er Adolf-von-Holzhausen parken, som dateres helt tilbake til 1500-tallet da den tilhørte Holzhaus familien. Det enkle, men elegante Holzhaus slottet, bygd i fransk barokkstil, utgjør det vakreste hjørnet i parken uansett tid på året, og parkens nydelige passasjer skygget av store kastanjetrær er en lokal favoritt for en søndagstur.

Å være turist i Frankfurt er ikke lett. Det er jo så mye man skal få med seg! Så etter en lang dag er det til for å teste det tyske kjøkken. Her er våre to favorittrestauranter i den grønne asfaltjungelen.

Zum Storch Am Dom

Storch er en av de eldste restaurantene i byen og ligger i hjertet av gamlebyen. Usofisktikert og landlig interiør, utmerket service og hyggelig atmosfære gjør dette til en kveld du sent vil glemme. Prøv deg på et ekte “smörgåsbord” med alt av tyske delikatesser, fra lokale retter til spesialiteter fra regionen, her vil du ha nok å velge mellom. Funfact! Poeten Goethe var stamgjest her.

Adr: Saalgasse 5

Seoulfood

Dette hullet i veggen av en koreansk restaurant er det type stedet du skulle ønske du alltid hadde tilgjengelig, men som du aldri finner. Menyen har et bredt utvalg som inkluderer alle de koreanske favorittene, men med en vegansk twist. Du kan til og med sette sammen din egen bolle bibimbam, slik at du får det nøyaktig slik du liker det. Dette er absolutt noe å prøve, veganer eller ikke!

Adr: Weserstraße 17

Det kan sjelden gå feil med hotellutvalget i Frankfurt, uansett om du er på utkikk etter overdådig luksus eller å få mest mulig for pengene. Her er våre to favoritter.

25hours Hotel the Trip Hotel

Hotellkjeden 25hours er kjent for sine funky og komfortable rom til rimelige priser. Tilgjengeligheten kan ikke bli bedre da den rett og slett ligger vegg i vegg med T-banen og bare 20 minutter til fots til Frankfurt sentrum, samtidig som det ligger i et livlig nabolag fylt med kafeer, restauranter og butikker. Bedre blir det ikke!

Frankfurt Hostel

Er du i Frankfurt for å utforske byen, men budsjettet strekker ikke helt til hotellpriser så er Frankfurt Hostel garantert hostellet for deg. Det ligger rett utenfor byens hovedtogstasjon, og bare en rask spasertur fra nesten alle de største landemerkene i byen, noe som gjør det veldig enkelt å spare penger på kollektivtransport. Pluss at du bare er 12 minutter unna flyplassen med T-banen! Hostellet ligger i et historisk bygg og tilbyr enkle, komfortable og rene rom.

Les også:

Været i Frankfurt de neste 7 dagene

  • Lørdag 12°
  • Søndag 14°
  • Mandag 14°
  • Tirsdag 12°
  • Onsdag 12°
  • Torsdag 12°
  • Fredag 15°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.