Fotballtur til Frankfurt - de beste tipsene til Bundesliga

Fotballtur til Frankfurt - de beste tipsene til Bundesliga

Frankfurt er en av de beste destinasjonene for en heidundranes fotballtur med gutta. Mange av de største byene i landet ønsker deg hjertelig velkommen inn på arenaer og fotballpuber, og Frankfurt er en av disse. FINN Reise gir deg en fotball elskers guide til Frankfurt.

Frankfurt sine fotballrøtter går langt tilbake takket være byens egne Eintracht Frankfurt som stiller sterkt i Tyskland sin Bundesliga. Eintrachts hjemmearena, Commerzbank Arena, var tidligere kjent som Walstadion (skogstadion), og det med god grunn.

Stadion ligger nemlig midt i et digert grøntareal sør for Frankfurt. Commerzbank Arena åpnet dørene sine for første gang i 1925 og har siden gjennomgått flere store og kostbare transformasjoner. Det uttrekkbare taket er verdens største i sin klasse og kostet over svimlende 20 millioner euro! I dag rommer stadion opptil 51500 lidenskapelige tilskuere som kommer for å heie sine favoritter frem kamp etter kamp.

 • Grafisk bilde av det tyske flagget og en fotball

  Flagget vaier over Bundesliga i Frankfurt - Foto: Getty Images

Fotball eller ei, en tur til Commerzbank Arena er verdt det uansett. Arenaens eget Eintracht Frankfurt museum tilbyr flere guidede turer i uka hvor fans får sjansen til å besøke områdene som ellers er off-limits, som for eksempel garderobene og presserommet. I tillegg får du sjansen til å høre detaljerte historier fra noen av lagets største suksesser.

I museet får gjestene utforske den permanente utstillingen som viser 120 år av lagets historie gjennom trofeer, plakater, filmer og bilder. Museet tilbyr også flere spesialdesignede turer du kan booke, blant annet en guidet tur på kvelden som avsluttes med panoramautsikt over Frankfurts skyline og et glass sprudlevin. Hvem sier vel nei til det?

Verdt å vite er at turer på Commerzbank Arena kun finner sted på dager hvor stadion ikke er i bruk, enten det er fotballkamp eller de mange rockekonsertene som holdes her.

Skulle du ikke klare å få tak i stadionbilletter, eller du rett og slett ikke har råd, kan du fortsatt ha en herlig opplevelse med andre fans på de mange barene og klubbhusene rundt om i byen. Tyskere kan dette med å feire fotballheltene sine, og Frankfurt er inget unntak. Ja, det er faktisk så mange offisielle fanklubber dedikert til Eintracht at de har fått sin egen fanklubb union. Bare enda et bevis på hvor langt Frankfurt sine fotballfans er villige til å gå for sitt elskede lag.

 • Bilde av et utvalg av souvernirer for fotball

  Stort utvalg i fotball souvernirer - Foto: Getty Images

I tillegg til de mange klubbhusene er det en rekke områder hvor fotballenergien lyser opp gatene. Nord for stadion ligger Sachsenhausen distriktet som er et perfekt område å finne fotballånden. Sachsenhausen er et gammeldags nabolag fullt av puber som blant annet tilbyr Frankfurtspesialiteten - Apfelwein (eplevin), som nytes best til kamper på skjermene.

Flere av Eintracht sine egne spillere har sagt seg enig i at den beste måten å komme i stemning er en spasertur gjennom byens gater og observere den unike lagånden. For i og rundt Frankfurt er så og si alle fans.

Her finner du våre tre favorittbarer i den levende fotballbyen.

Været i Frankfurt de neste 7 dagene

 • Søndag 23°
 • Mandag 25°
 • Tirsdag 26°
 • Onsdag 28°
 • Torsdag 28°
 • Fredag 30°
 • Lørdag 24°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.