Dubrovnik reisetips - topp 10 steder du må se og oppleve

Dubrovnik reisetips - topp 10 steder du må se og oppleve

Dubrovnik er en veldig godt omtalt by som tiltrekker seg flere og flere turister årlig. FINN Reise gir deg tipsene for at du skal få en opplevelsesrik dag i denne dalmatiske perlen.

Dubrovnik i Kroatia er et must å oppleve uansett tid på året. Om sommeren tiltrekkes solslikkere og partyløver, mens vintermånedene er roligere, og perfekte for å utforske Dubrovnik sin historiske sentrum med sine nydelige kalksteinbelagte gater.

Det er mange grunner til hvorfor Dubrovnik stiger i popularitet, og en av grunnene er TV suksessen Game of Thrones som spiller inn store deler av serien sin her i Dubrovnik sin gamleby. Så om du er en Game of Thrones fanatiker er det lurt å dra nå! Dubrovnik sine innbyggere er nemlig lei av overfylte gater og bråkete turister, derfor er det nå er bestemt å kun slippe inn et bestemt antall turister daglig. Dette er for å klare å bevare sjarmen i denne UNESCO bevarte gamlebyen. Så kast deg på bølgen og bestill billetter nå, før det er for sent!

Saken er at når populariteten stiger blir det vanskelig å holde på Dubrovnik sine hemmeligheter, og turiststrømmer kan gjøre opplevelsen noe intens. Her er vår guide til hvordan du skal klare å styre unna folkemassene og nyte en dag i Adriaterhavskystens perle, langs kysten av Kroatia.

07:00 - Morgenstund har gull i munn

Kom deg opp av senga og start dagen på ekte kroatisk vis! Kroatere foretrekker en lett frokost, så med mindre du bor på hotell skal det godt gjøres å finne en kafe med english breakfast på menyen. Det kryr av små, søte kafeer og bakerier i Dubrovnik, så du skal ikke måtte lete lenge! Ta turen til Dubrovnik sin middelalder-promenade, Stradun, bestill deg en kaffe med noe søtt til på en av de mange bakeriene, og nyt utsikten fra kafeens terrasse. En koseligere opplevelse skal man lete lenge etter på morgenkvisten!

08:00 - Dra tilbake i tid i Dubrovnik sin gamleby

Enhver besøkende har Gamlebyen på ønskelista over ting å se i denne spennende byen. Under høysesong kommer det massevis av cruiseskipturister på dagstur til Dubrovnik, med gamlebyen først på lista. Derfor er det lurt å være tidlig ute så man slipper folkehavet mens sola står på det høyeste. Den gotiske bygningen Rector's Palace, Church of St Ignatius of Loyola og inngangspartiet Pile Gate, er bare noen av favorittene verdt å besøke i Dubrovnik sin gamleby. Gamlebyen åpner for besøkende kl. 08:00 hver dag og turen vil ta deg ca to timer.

 • Utsikt over gamlebyen i Dubrovnik

  Gamlebyen i Dubrovnik - Foto: Getty Images

 • Stemningsbilde fra kafegate i gamlebyen Dubrovnik

  Kafeer i gamlebyen Dubrovnik - Foto: Getty Images

10:00 - Tid for å nyte glansen fra oven

Når du er ferdig med å utforske Gamlebyen er det tid for å utforske Dubrovnik fra et helt annet perspektiv, nemlig ved å ta ta taubanen opp til Mount Srd. Bare turen opp er i seg selv en opplevelse, med utsikt over gamlebyen og det krystallklare Adriaterhavet. Restaurant Panorama ligger på toppen av fjellet, og som navnet tilsier så byr denne restauranten på den beste utsikten du vil finne over Dubrovnik og Elafitiøyene. Tips! Prisene på Restaurant Panorama er like fine som utsikten selv, så med mindre du ønsker å la lommeboka svi kan det være en ide å ta med seg en matpakke som kan nytes på toppen med utsikt over denne vakre byen.

14:00 - På tide å avkjøle topplokket

Hvem sier vel nei til litt sol og strand da sola står på sitt varmeste? Ta turen til Sveti Jakov, en nydelig liten sand- og steinstrand 20 minutter unna det travle sentrum av Dubrovnik. Sveti stranden ligger mer bortgjemt enn bystrendene, noe som gjør hele opplevelsen mer avslappende. Stranden tilbyr også sin helt egen strandbar hvor du kan nyte en lunsj til den slående utsikten av Dubrovniks festning.

18:00 - Nå skal det smake med en kald forfriskning!

Etter nok timer på stranden er det tid for å kjøle seg ned med en forfriskende ettermiddagsdrink, før man drar hjem og gjør seg klar til middag. Vårt absolutt favorittsted er Buza Bar. Baren er plassert på klippene nedenfor de høye murveggene inn til byen, og tilbyr en spektakulær setting til å nyte noe kaldt, eller en svømmetur. Buza Bar på ettermiddagen er en populær hotspot for mange, så her bør du være tidlig ute om du ønsker å kapre deg førsteklasses stoler til solnedgangen brer seg over himmelen.

 • Utsikt til bystranden og gamlebyen i Dubrovnik

  Bystranden i Dubrovnik - Foto: Getty Images

 • Utsikt til sandstrand utenfor Dubrovnik

  Strand utenfor Dubrovnik - Foto: Getty Images

21:00 - Mat mat mat!

Etter at sola har gått ned, sanden er vasket ut av håret og aftersun har trekt inn i solbrune kropper, er det tid for middag! Dubrovnik har absolutt ikke mangel på restauranter, men det kommer an på hvor mye man er villig til å betale for et måltid. Her er våre tre tips!

360 - Michelin restaurant og kjendis hotspot

360 er Dubrovnik sin mest populære restaurant, og er ofte besøkt av kjendiser fra verden over. 360 gir deg valget mellom en fem retters tasting meny, og en a la carte meny med et godt utvalg kjøtt og fiskeretter. Restauranten fikk sin første stjerne i Michelin guiden i 2018 og er en av byens mest elegante spisesteder. Som man sikkert forstår, så er dette ingen billig affære. 360 anbefales for deg som er villig til å betale det lille ekstra for den ultimate matopplevelsen.

Nautika - En romantisk affære

Nautika er en herlig opplevelse til mer moderate priser, selv om det likevel ikke kan sammenlignes med de lokales prisnivå. Med sin slående utsikt over havet og imponerende presentasjon av de forskjellige kjøtt og fiskerettene, er du garantert en opplevelse du sent vil glemme. Tips! Reserver bord med panoramautsikt over havet. En mer romantisk middag skal du lete lenge etter.

Lokanda Peskarija - En rett-fra-havet fiskemiddag

Midt på Dubrovniks hovedhavn finner vi de lokale fiske-elskernes favoritt. Lokanda Peskarija, med sine ferske sjøretter, billige priser og detaljerte interiør, gir det deg følelsen av å være på en ekte gammeldags taverna. Lokanda er det perfekte stedet for deg som er på utkikk etter en ekte, lokal matopplevelse!

Etter en lang dag kan du være godt fornøyd med en vellykket opplevelse i Dubrovnik. Nå kan du sove godt og gjøre deg klar for en ny og spennende dag i denne hemmelighetsfulle havnebyen! Er du overbevist?

Les mer om:

 • Stemningsfull middag med utsikt over Dubrovnik

  Restaurant med utsikt over Dubrovnik - Foto: Getty Images

 • Østers servert rett fra havet i Dubrovnik

  Østers servert i Dubrovnik - Foto: Getty Images

Været i Dubrovnik de neste 7 dagene

 • Fredag 10°
 • Lørdag 11°
 • Søndag
 • Mandag 11°
 • Tirsdag 14°
 • Onsdag 15°
 • Torsdag 12°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.