Albania reisetips - flotte strender og billig mat

Albania reisetips - flotte strender og billig mat

Fra de fantastiske strendene på Albanias riviera til historiske gater og monumenter i hovedstaden Tirana er du garantert en overraskelse eller to på din reise til lille, vakre Albania.

Publisert 25. februar 2022 kl. 12.25

Albania - et nytt og spennende reisemål. Dette lille landet med sine 3 millioner innbyggere har ikke vært så tilgjengelig for turister før de siste årene. Nå er det flere og flere som har oppdaget at landet er full av hemmeligheter og mystikk, og det er ikke akkurat mangel på ting å se og oppleve. Med våre reisetips finner du ut at du fint kan kombinere ferien med noen dager i hovedstaden med sol og bad på Albanias riviera.

Tirana

Albanias hovedstad, Tirana, begynner sakte men sikkert å oppdages av turister verden over. Tirana er en av de mest livlige hovedstadene i hele Balkanområdet. Her finner du et stort utvalg museum og kunstgalleri som er verdt å se hvis du først skal besøke denne kunstneriske byen.

Albania har en lang historie med kommunisme, og med Good Albania kan du bestille en helt spesiell guidet tur gjennom de mest historiske stedene i Tirana. Du vil blant annet få se de såkalte sosialistbygningene, overvåkningsmuseet, de tidligere politiske styrkenes egne reserverte bydel Blloku, og sist men ikke minst, BunkArt. En gammel, majestetisk bunker bygd på 70-tallet av daværende diktator Enver Hoxha, som nå er dekket av fantastiske kunstverk. I tillegg får du sjansen til å smake på ekte albansk street food! Denne turen anbefales for deg som ønsker å dykke dypere inn i Albanias mørke historie, samt lære om landets kultur i dag.

Tirana er en by som er høyst undervurdert av kulturhungrige turister. Hvorfor er uvisst, men den lille hovedstaden knekkes ikke av den grunn! Byen er rik på kultur og matopplevelser, og tilbyr en rekke utvalg restauranter, fra topp gourmet til koselige kafeer. Her finner du våre tre favoritter!

Albanias Riviera

Syri I Kalter - Det Blå Øyet

Syri I Kalter er forsåvidt ikke en strand, men en naturlig kilde. Uansett så er det verdt å oppleve! Denne nydelige perlen er det perfekte sted for en fredelig svømmetur i det som ses på som Albanias vakreste landskap. Syri I Kalter finner du på veien mellom Saranda og Gjirokaster, og om du allerede ikke forsto det så er det absolutt verdt turen!

Er du like klar som oss for å oppleve dette spennende ferieparadiset til sommeren?

Været i Tirana de neste 7 dagene

  • Torsdag 22°
  • Fredag 25°
  • Lørdag 24°
  • Søndag 23°
  • Mandag 25°
  • Tirsdag 20°
  • Onsdag 20°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.