Danmark med barn - ting å gjøre på Sydøstjylland

Danmark med barn - ting å gjøre på Sydøstjylland

Kunne du tenke deg en familieferie som er en blanding av byliv, historie, natur og strandliv? Da er Sydøstjylland et sterkt alternativ. Ikke bare kan du glede deg til spennende opplevelser, men også fredelige, late dager på lite befolkede badestrender. Fortsett å lese for å finne ut mer om Sydøstjylland.

Den beste måten å beskrive Sydøstjyllands byer er en blanding av gamle, vakre og litt rare bygninger flettet inn i litt humpete terreng og grønne oaser. Det er også en av de beste kombinasjonene av flere hundre år gammel historie mixet med det urbane byliv. Planlegger du en rolig badeferie kan det likevel være verdt å sette av en dag til å utforske en av de mange flotte byene Sydøstjylland har å by på.

Noen av byene verdt å merke seg er for det første Juelsminde, deretter langs kysten Vejle, Horsens, Fredericia, Kolding, Aabenraa, Sønderborg og Flensburg som ligger rett over grensen i Tyskland.

Christiansfeld

En av de mest anbefalte stedene å oppleve er Christiansfeld, som ble startet oppbygging i år 1773. Christiansfeld er idag en av de 7 stedene i Danmark som er blitt en del av UNESCOs verdensarvliste. Byen ble i utgangspunktet bygd for å skape det perfekte samfunnet for kristne å leve i harmoni, kvinnene i den ene delen av byen og mennene i den andre… Christiansfeld beskrives av UNESCO som et unikt eksempel på denne typen byggestil og arkitektur som illustrerer en viktig del av menneskets historie. Her har du en helt spesiell mulighet til å lære mer om vår kjære nabos historie.

 • Gamle hus i Christiansfeld som er på Unesco verdensarvliste - Foto: Getty Images

  Gamle hus i Christiansfeld som er på Unesco verdensarvliste - Foto: Getty Images

Strandliv

Sydøstjylland er omkranset av unik natur og vakre fjorder, og det er ingen tvil om at dette er et paradis for badenymfer i alle aldre. Du vil finne langgrunne strender med rolig vann og kritthvit sand liggende som perler på en snor langs hele kystlinjen. Kan det bli bedre? Ja det kan det! For du er faktisk også garantert den beste kvalitet badevann, da de fleste av strendene i Sydøstjylland er Blue Flag sertifisert.

Skovmose Strand

Skovmose Strand holder tittelen som Als vakreste strand, med sitt lyseblå vann, fredelige atmosfære og uberørte og nydelige naturomgivelse. Den 5 km lange stranden ligger i nærheten av Funen, Ærø og den tyske kystlinja.

Vemmingbund Strand

Nederst ved Dybbølbukta finner du den gamle fiskerlandsbyen Vemmingbund, som har en av Sørjyllands beste strender. Vemmingbund Strand er et godt utgangspunkt om du er ute etter en litt mer aktiv ferie. Den brede og barnevennlige stranden gir deg nok av rom til strandlek. Volleyball, tennis og annen ballek på land, og kajakk og vindsurfing i vann.

Kart over Sydøstjylland

Trelde Næs Strand

En annen av strendene med mest imponerende omgivelser finner du i Trelde Næs. Trelde Næs Strand ligger i et fredet naturområde med frodige skoger og høye klipper. Mange kommer gjerne hit for en skogstur eller sopplukking i området, men det beste er at Trelde Næs Strand aldri er overbefolket. Så hit kan du komme for å nyte en fredelig familiedag med sol og vindstille vann.

Opplevelser

Sydøstjylland er full av aktiviteter for hele familien. Både Legoland, Djurs Sommarland, Givskud Zoo og mange andre barneparadis er bare en kort kjøretur unna og utgjør den perfekte familieferien. Her finner du noen av Sydøstjyllands andre attraksjoner for store og små turister.

AQUA Aquarium & Zoo

AQUA Aquarium & Zoo i Silkeborg lar deg ikke bare oppleve noen fascinerende danske dyrearter, men de huser faktisk også Nord-Europas største ferskvannsakvarium! Opplev nysgjerrige odder jakte i sjøen, titt inn i beverhula, se de frekke vaskebjørnene lekeslåss, og få muligheten til å møte ferskvannsfisk, villsvin babyer, huggorm og stork. Du kan i tillegg komme helt ned på sjøbunnen i det store innendørs akvariet - helt uten å bli våt! Dette er en opplevelse hele familien vil nyte.

 • Lillebelt broen mellom Jylland og Fyn -
Foto: Getty Images

  Lillebelt broen mellom Jylland og Fyn - Foto: Getty Images

Været på Sydøstjylland de neste 7 dagene

 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Bridgewalking

Er du tøff nok til å prøve noe helt utenfor komfortsonen? Da er Bridgewalking noe for deg! Ta deg en brovandring på konstruksjonen av den gamle Lillebæltsbroen, som tar deg hele 60 meter opp i høyden, og byr på en helt enestående utsikt over land og strand. Er du klar for et adrenalinkick? Ja, for dette er ikke for pyser!

Universe

Universe i Nordborg er stedet hvor kjemi møter moro, og det vil helt fint være mulig å tilbringe en hel dag her i denne naturvitenskapelige opplevelsesparken. Her kan du rett og slett hoppe fra et naturfenomen eller eksperiment til det neste. En naturvitenskapelig opplevelsespark høres kanskje ikke kjempekult ut for mange, men Universe er stedet hvor teknologi og kjemi blender perfekt med spill og kreativitet. Senteret har nok av aktiviteter til å underholde både barn og voksne. Fly ut i de fjerne galakser i F16-flysimulatoren, som sammen med 5D romfareren og dronebanene er parkens mest populære attraksjoner. Klar for å lære noe nytt?