Reisetips til ting å gjøre i Juelsminde

Reisetips til ting å gjøre i Juelsminde

Juelsminde er en koselig havneby med om lag 4000 innbyggere, familievennlige strender og sjarmerende smågater. Her får du FINN reise sin guide til Juelsminde.

I Juelsminde ligger alle attraksjoner, restauranter og andre ting verdt å se innen gangavstand, noe som gjør det til et perfekt reisemål både for, barnefamilier, eldre eller kanskje en liten romantisk getaway. Det finnes et stort utvalg feriehus i skjærgården rundt Juelsminde, perfekt for deg på jakt etter en fredelig familieferie. Camping er også et populært valg for turister som kommer til Juelsminde.

Havnen

Havnen i Juelsminde gir deg den ekte middelhavsferiefølelsen, og det er her det meste foregår i denne lille byen. Deilige restauranter, fersk fisk og forfriskende iskrem - alt kan nytes ved den sjarmerende havnepromenaden. Når du føler tiden er inne for å kjøle seg ned ligger den vakre, hvite sandstranden rett nedenfor de digge iskrembarene. Kan det bli bedre enn dette?

Juelsminde Havnemuseum

Litt historie og lærdom hører vel med når man er på ferie, og også dette er å finne på havna. Juelsminde Havnemuseum vil fortelle deg om byens historie fra den var en liten fiskelandsby med kun en ferje som kjørte daglig over til Kalundborg, til i dag å huse en av Danmarks mest populære marinaer.

  • Idyllisk i Juelsminde havn - Foto: Getty Images

    Idyllisk i Juelsminde havn - Foto: Getty Images

Glud Museum

Glud Museum er et utendørs museum som gir deg et unikt innblikk i landsbylivet i Østjylland for over 350 år siden. Besøk Danmarks eldste gårdshus fra 1662 og Danmarks vakreste gård, Badensminde, fra 1811. Gå inn i de gamle husene og se hvordan bøndene og deres familier levde lenge før vår tid. Dette er en nyttig og lærerik historie vi ikke bør glemme.

Shopping

Det er få steder i Danmark du kan få en shoppingopplevelse som i Juelsminde. Med så mange butikker, kafeer og restauranter så tett på sjøen kan du så og si høre bølgene mens du shopper! Tips! Går du ned Odelsgade og ned noen sidegater vil du finne et stort utvalg nisjebutikker som selger alt fra bøker, interiør og kunst til klær, sko og accessories. Dette er hva vi vil kalle ekte ferieshopping.

Kart over Juelsminde

Været i Juelsminde de neste 7 dagene

  • Mandag
  • Tirsdag
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag
  • Lørdag
  • Søndag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Badestrender

Strendene i og rundt Juelsminde er både romantiske og barnevennlige. Her er våre to favoritter.

Storstranden

Denne store sandstranden er knutepunktet for ferielivet i Juelsminde. Den er havnas nærmeste nabo i tillegg til Juelsmindes strandcamping. Storstranden er den perfekte badeplassen for deg som reiser med små turister da det er fullt av aktivitetstilbud å velge mellom her.

Stenhøj Strand

En ti minutters kjøretur ut av Juelsminde finner du Stenhøj Strand på det som er kalt Østjyllands mest dramatiske kystlinje. Stenhøj Strand er noe krunglete å komme seg til, med en bratt trapp som tar deg ned til vannet, og er derfor kanskje ikke helt egnet for de aller minste. Likevel er Stenhøj Strand et spennende valg for deg som er glad i en liten oppdagelsesferd. Let etter fossiler i vannkanten og opplev de små piggsvinene som av og til kommer hit for å kose seg i vannet. Er du glad i å fiske er sjansen stor for å få en fangst her. Stenhøje Strand kan være et spennende og romantisk valg for mange.

Tips! Fra Stenhøj Strand kan du lett finne veien inn til de gamle middelalderruinene etter Stagsevoldslottet, som kun kan nås til fots. Parker ved stranden og følg den gule ruta på kartet dypt inn i skogen hvor ruinene ligger gjemt. Kanskje en oppdagelsesferd er hva som vil gjøre en dag i naturen og stranden komplett…

Juelsminde er det ultimate sommerparadis, og et veldig populært reisemål for alle.