Getty Images 841268238

Vi har undersøkt litt; dere er gira på Norgesferie, eller?

Det har vært et helt enormt trykk på FINN i det siste, med rekordhøy etterspørsel etter hytter, båter og bobiler til leie. Og spesielt ett sted er en superpopulær reisedestinasjon i år!

Yes, da er det altså et faktum at sommeren 2020 blir Norgesferiens år. Med mindre du velger å overse Utenriksdepartementets retningslinjer om å unngå unødvendige utenlandsreiser – men det gjør du jo selvfølgelig ikke! Det som er veldig kult å se, er hvordan denne "oj jeg må finne på noe å gjøre i Norge i sommer"-mentaliteten gjenspeiles i FINN sin søkestatistikk. Her kommer litt artig innsikt på hva og hvor mye dere har søkt på de siste ukene, og hvor dere gjerne ønsker å feriere. Kanskje får dere også litt inspirasjon til Norgesferien 2020?

En formelig eksplosjon

Etterspørselen etter feriehus- og hytter til leie på FINN reise har doblet seg de siste ukene, og trafikken inn på reisesidene har naturligvis tatt seg skikkelig opp. For to uker siden var trafikkveksten på 120 prosent sammenlignet med året før – det sier litt om hvor brennhett markedet for Norgesferie er akkurat nå.

Vi har undersøkt litt

En fersk undersøkelse som FINN har gjort i samarbeid med Norstat viser også at over 70 prosent av oss planlegger å reise bort i Norge. Av disse skal ca halvparten bo på egen- eller familieeid hytte, mens 15 prosent planlegger å leie en hytte. Det betyr at hundretusener av nordmenn ønsker seg en leiehytte i sommer, og da er det jo klart at etterspørselen skyter i taket!


Hva er viktigst for hytteleierne?

🚤 70 prosent av respondentene vil leie hytte nærme sjøen.

🏕42 prosent vil ha leiehytte i nærhet til turterreng.

🏔36 prosent vil leie hytte i fjellområder.

🏖34 prosent vil ha nærhet til strand når de leier hytte.

Hvor vil dere reise, da?

Topp 5 mest søkte feriehus- og hytte til leie-destinasjoner på FINN reise akkurat nå:

  1. Sørlandet (245 % økning april i år mot april i fjor)

  2. Kragerø (125 % økning april i år mot april i fjor

  3. Kristiansand (49 % økning april i år mot april i fjor

  4. Hvaler (120 % økning april i år mot april i fjor)

  5. Risør (155 % økning april i år mot april i fjor)

PS: Det er ikke bare sørlandsdestinasjonene som har hatt en formidabel vekst når det gjelder søk. Også Lofoten og Vestlandet er særdeles ettertraktet, med en økning på henholdsvis 270 prosent og 445 prosent i antall søk i april i år sett mot i fjor.

Lettjente penger 🌟

Har du en hytte som står ledig i sommer, kan du tjene svært godt på å leie den ut akkurat i år. På Sørlandet, for eksempel ligger det i overkant av 500 ledige hytter tilgjengelig de første to ukene i fellesferien. Prisene varierer fra 2-3000 kroner per uke, til opp mot 100.000 kroner per uke, avhengig av størrelsen på hytte, lokasjon og lignende.

Hvis du ikke har tenkt å tilbringe hele ferien på hytta, er dette definitivt tiden å leie den ut på, og hvert fall om hytta di ligger på Sørlandet, Vestlandet eller i Lofoten-området!