Tips til skiferie i Vrådal og Gautefall

Tips til skiferie i Vrådal og Gautefall

Besøk en av Telemarks mest populære vinterdestinasjoner, og kast deg ut i et kompakt skianlegg som regnes som en av de største i Telemark. Dette byr på vinteraktiviteter for hele familien! Her får du FINN Reises tips til skiferie i Vrådal og Gautefall.

Vrådal Panorama Skisenter

Vrådal er en vinterdestinasjon for hele familien som ligger i Midt-Telemark, ikke langt fra Kviteseid sør for Seljord. Vrådal Panorama Skisenter har 8-seters stolheis, 4 skitrekk, brettparker og 15 nedfarter i alle vanskelighetsgrader. Barne- og nybegynnerområdet er gratis å bruke og passer til både aking og vinterlek.

Skisenteret har flere serveringssteder med restauranter som tilbyr mat basert på lokale råvarer. Du finner en kafé på toppen av fjellet og afterski utover ettermiddagen.

Vrådal byr også på mange flotte langrennsløyper, både på fjellet og i skogen. Overnattingstilbudet er godt utbygd og inkluderer flere hyttegrender, et hotell og leilighetshotell.

Gautefall skisenter

En knapp time unna Vrådal, kommer du til Gautefall. Gautefall skisenter er kjent som et av Telemarks største skisenter med en sentral beliggenhet i sør-Norge på Gautefallheia, mellom Drangedal, Nissedal og Treungen. Gautefall er et kompakt skianlegg med fokus på barn og barnefamilier. Det er en familiedestinasjon med meget gode overnattingsmuligheter i nærheten av skibakken.

Skisenteret i Gautefall har 15 nedfarter, 2 stolheiser, 3 skitrekk og 2 rullebånd, som gir en total kapasitet på ca 7000 personer i timen. Snøkanonanlegg sikrer gode forhold gjennom hele vinteren. Terrengparken tilbyr mange små hopp, big jumps og flere rails. Barneparken har rullebånd, skiskole og andre vinteraktiviteter for barna.

Gautefall skisenter tilbyr også maskinpreparerte og merkede langrennsløyper lett tilgjengelig. Det er også en arena for skiskyting med 31 skiver, og her holdes det åpent hele året med flombelysning.

Les også:

 • Nordlyset kan også oppleves på Gautefall, Telemark - Foto: Getty Images

  Nordlyset kan også oppleves på Gautefall, Telemark - Foto: Getty Images

 • Idyllisk vinterland i Vrådal og Gautefall, Telemark - Foto: Getty Images

  Idyllisk vinterland i Vrådal og Gautefall, Telemark - Foto: Getty Images

Se været i Vrådal de neste 7 dagene

 • Onsdag 11°
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.