Lifjell - tips til skiferie og fjellturer

Lifjell - tips til skiferie og fjellturer

Lifjell har et høyfjellsterreng som et Jotunheimen i miniatyr, og med flere fjelltopper på over 1000 moh. Nyt toppturer og langrennsløyper med panoramautsikt over det flotte kulturlandskapet i Midt-Telemark. Her får du FINN Reises tips til skiferie og fjellturer på Lifjell.

Skiferie på Lifjell i Telemark

På Lifjell finner du totalt 80 km oppkjørte skiløyper gjennom hele vinteren. På Jønnbu tilbys det fire rundløyper på ca 3 km som passer for alle, spesielt barn og familier. De som er på jakt etter mer utfordrende skiturer, kan boltre seg med varierte løyper i 1000-1100 moh omkranset av det nydelig høyfjellsterreng på Lifjell. En populær tur er en 9 km løype til Hollane seter, hvor det er servering i helger og ferier.

Om fjellet skulle by på ruskevær, så er det et godt alternativ å kjøre 5 minutter fra Lifjell til Vihus løypene. Her er det flotte løyper i lavereliggende skogsterreng.

Lifjell toppturområde

Lifjell-platået i Telemark er et svært fjellområde på nærmere 200 km2 som dekker store deler av kommunene Bø, Hjartdal, Notodden og Seljord i Telemark. Høyfjellsterrenget regnes som et Jotunheimen i miniatyr, med mer enn 20 topper på over 1000 moh.

Toppturene og vandring i fjellet varierer i lengde og vanskelighetsgrad. På Lifjell finner du noe som passer like godt for erfarne vandrere som familier med små barn. Du kan finne flere detaljert turbeskrivelser og kart over området, og de fleste turene er god sikret.

På fjelltoppene har du utsikt over Bø og Sauherad og Norsjø. På klare dager kan du se helt til Kragerø-kysten, Seljord og Kongsberg fra toppene. Nyt Midt-Telemark i panorama med sitt flotte kulturlandskap. Lifjell har inspirert både spelemenn og eventyrdiktere gjennom tidene. Blant annet Asbjørnsen og Moe samlet flere folkeeventyr fra området, som bærer en rik fortellertradisjon.

Overnatting på Lifjell

Beste utgangspunktet for turer på Lifjell, er fra Bø i Telemark fra slutten av vårsesongen til starten av høstsesongen. Det kommer an på når den første snøen kommer. Du finner varierte overnattingsmuligheter på Lifjell og ønsker du å bo i perfekte omgivelser for fjellturer, er Lifjelltunet hyttepark å anbefale. Det er flere overnattingssteder i både Bø, Seljord og Sauland i Telemark, som ligger i grei kjøreavstand til Lifjell.

Les også:

  • Vinterveien opp til Lifjell i Telemark -
Foto: Getty Images

    Vinterveien opp til Lifjell i Telemark - Foto: Getty Images

Se været på Lifjell de neste 7 dagene

  • Søndag 11°
  • Mandag
  • Tirsdag 10°
  • Onsdag 10°
  • Torsdag 15°
  • Fredag 14°
  • Lørdag 10°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.