Røldal - tips til skiferie i Hardanger

Røldal - tips til skiferie i Hardanger

Røldal skisenter i Hordadalen er et av landets beste skisentre og er kjent for å ha mest snøfall i hele Norge. Her kan du komme som både nybegynner, eller mer hardbarka frikjører. FINN Reise gir deg tips til din neste skiferie i Røldal.

Røldal skisenter

Du kan være nesten helt sikker på å finne dyp snø i Røldal om vinteren. Dermed er det kanskje ikke rart at Røldal er regnet som et av de beste områdene i Norge når det gjelder off-piste og frikjøring. Gjennomsnittlig snøfall er ca 1100 cm per sesong, så her finner du muligens den dypeste snøen i hele Europa. Med andre ord, du er så å si garantert mye løssnø og gode pudderforhold.

Stolheisen transporterer gjestene opp til 1000 meter over havet, hvor du har nydelig utsikt over dalen, bratte fjell og resten av skianlegget. Du finner en liten café, en nybegynner-heis og et flott uteområde for piknik og lek i snøen. I tillegg finner du to tallerkentrekk, to t-krokheiser og en terrangpark. Disse heisene frakter deg opp til 1300 meter over havet, og her venter kilometer på kilometer med langrennsløyper og herlige pudder-traseér. Hele skisenteret ligger over tregrensen, så du er ikke bundet til trange traseer i skogen, men kan boltre deg hvor du vil i fjellet.

Det er ikke noe must å være ekspert eller hardbarka frikjører for å få en fin dag i Røldal. Skisenteret har et trygt og fint nybegynnerområde for de minste med egen heis, og lang bakke for barn og nybegynnere. Dette er et sted for hele familien.

 • Skilt til Røldalsfjellet

  Godt skiltet til Røldalsfjellet - Foto: Getty Images

Røldal stavkirke

Røldal stavkirke ble bygget på 1200-tallet og er en av de eldste stavkirkene i Norge. Røldal var en av de viktigste pilegrimsmål i Norge i middelalderen, noe som varte helt til 1835, lengre enn noe annet valfartssted i Norge. Kirken er rik dekorert og det er åpent for omvisning i sommersesongen. Den ligger midt i bygda og er en av Røldals viktigste turistattraksjoner.

Det er like fint å besøke Røldal på sommeren. Med plassering vest for Langfjella ved foten av Hardangervidda, er Røldal et perfekt startpunkt for utallige vandre- og sykkelturer i fantastisk naturlandskap.

 • Røldal stavkirke

  Røldal stavkirke - Foto: Getty Images

Været i Røldal de neste 7 dagene

 • Fredag -5°
 • Lørdag -5°
 • Søndag -1°
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.