Kjøpekontrakt for bil på 1-2-3

Kjøpekontrakt for bil på 1-2-3

Å skrive kjøpekontrakt for bil kan høres vanskelig ut. Det er faktisk mange som ikke skriver kontrakt ved kjøp og salg av bil. Det er ikke lurt. Her har vi samlet noen tips som hjelper deg å gjøre et ryddig og trygt bilkjøp.

Her har vi samlet noen tips som hjelper deg å gjøre et ryddig og trygt bilkjøp.

Bare 4 av 10 skriver kjøpekontrakt når de skaffer seg bil

Det er faktisk mange som ikke skriver kontrakt ved kjøp og salg av bil. Det er ikke lurt. Uten en skriftlig avtale ender ofte et bilsalg med krangel. Selger har opplysningsplikt, og kjøperen har rett til å få vite om vesentlige forhold. Det er vanlig å legge inn forbehold om at bilen selges «som den er», men dette betyr ikke at selger er fritatt alt ansvar. Dersom kjøper oppdager at det er gitt mangelfulle eller uriktige opplysninger, eller om bilen er i betydelig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å forvente, kan selger bli holdt ansvarlig. En kjøpekontrakt formaliserer ansvaret mellom kjøper og selger og gjør at begge parter kan føle seg trygge på at handelen går smertefritt.

FINN har lansert digital kjøpekontrakt for bil

Tidligere var eneste mulighet for å inngå kjøpekontrakt å printe ut en PDF for signering. FINN har gjort det enklere for både selger og kjøper av bil ved å lansere en digital kjøpekontrakt. På denne måten går kontraktskrivingen mer smidig og begge parter kan oppbevare kontrakten enkelt digitalt. Dersom du vil lage en egen kjøpekontrakt for bil, er det noen punkter som må være med for å gjøre den dekkende.

Kontraktens innhold

Informasjon om kjøper og selger:

Informasjon om kjøretøyet:

Tilleggsopplysninger:

Betaling og levering:

Les mer om:

Sjekkliste

I tillegg til å føre en skikkelig kontrakt, har Forbrukerrådet utarbeidet en sjekkliste det kan være lurt å gå gjennom:

Finansieringshjelp

Før du kommer så langt at du skal skrive en kjøpekontrakt for bil, må du undersøke hvordan du skal finansiere kjøpet. Dersom du ikke har oppsparte midler som dekker prisen, kan du via FINN få tilbud om billån fra flere partnere – slik at du kan velge det tilbudet som passer deg best.

Et annet alternativ som kan hjelpe deg er å refinansiere kredittkort eller forbrukslån. Dette kan gi deg lavere rente enn du har i dag, eller lenger nedbetalingstid og dermed lavere månedsutgifter.