Hvordan finansiere bilkjøpet smartest?

Hvordan finansiere et bilkjøp smartest?

Skal du kjøpe ny bil? Det er flere måter å finansiere denne på. Billån er nok det første man tenker på, men det finnes flere gode metoder.

Det er flere måter å finansiere bil på. Billån er nok det første man tenker på, men det finnes flere gode metoder. Her kan du se ulike fordeler og ulemper ved de ulike finansieringsmåtene:

Sparepenger

Fordeler

Ulemper

NB: Hvis du har lån fra før vil det faktisk være lønnsomt å låne til bilen, ikke spare opp først og så betale bilen. Årsaken er at rentedifferansen mellom lånerenten og sparerenten er såpass høy at det i dette tilfellet vil lønne seg å låne penger til bilen med en gang. Les mer på E24 Dine Penger: Lån til bilen – ikke spar!

Låne opp på boligen

Du kan refinansiere boliglånet og låne opp penger til bilkjøpet. Har du rammelån (flexilån), kan du enkelt ta opp litt ekstra i lån. Dette vil gi deg bedre rentebetingelser enn de fleste billån.

Fordeler

Ulemper

I artikkelen på E24 Dine Penger, kan du i tabellen nederst i saken se hvor mye du må øke boliglånet i måneden for å få betalt ned riktig beløp på billånet.

Les mer om:

Billån

Med billån låner du penger med pant i bilen.

Fordeler

Ulemper

Lån uten sikkerhet

For billigere biler vil det i noen tilfeller være mer lønnsomt å bruke lån uten sikkerhet (forbrukslån) til kjøp av bil. Dette fordi kostnadene til etablering av billån blir så høye at den effektive renten blir høy.

Fordeler

Ulempe