Slik finner du beste billån

Slik finner du beste billån

Når du skal kjøpe ny bil, er det flere måter å finansiere denne på. Billån er nok det første man tenker på, men det finnes flere gode metoder. Her kan du se ulike fordeler og ulemper ved ulik bilfinansiering.

Publisert 12. november 2019 kl. 18.58

Skal du kjøpe ny bil? Slik kan du finne det beste billånet. Noen ganger er det kanskje boliglånet som er best!

Når du skal kjøpe ny bil, er det flere måter å finansiere denne på. Billån er nok det første man tenker på, men det finnes flere gode metoder. Her kan du se ulike fordeler og ulemper ved ulik bilfinansiering:

Sparepenger

NB: Hvis du har lån fra før vil det faktisk være lønnsomt å låne til bilen, ikke spare opp først og så betale bilen. Årsaken er at rentedifferansen mellom lånerenten og sparerenten er såpass høy at det i dette tilfellet vil lønne seg å låne penger til bilen med en gang.

Låne opp på boligen

Du kan refinansiere boliglånet og låne opp penger til bilkjøpet. Har du rammelån (flexilån), kan du enkelt ta opp litt ekstra i lån. Dette vil gi deg bedre rentebetingelser enn de fleste boliglån.

Les mer om:

Billån

Med billån låner du penger med pant i bilen

Lån uten sikkerhet

For billigere biler vil det i noen tilfeller være mer lønnsomt å bruke lån uten sikkerhet (forbrukslån) til kjøp av bil. Dette fordi kostnadene til etablering av billån blir så høye at den effektive renten blir høy.