9 ting du bør sjekke hvis du skal kjøpe brukte bildekk

Fem gode tips til dekkskift

Mange tror at vinterdekk med dypere spordybde uansett er best. Slik er det ikke. Vinterdekk er best på vinterføre med snø og is. Sommerdekk er beste på regn og tørr asfalt. Det er tid for å legge om til sommerdekk. Her kommer de fem viktigste tipsene til ditt dekkskifte.

Her kommer de fem viktigste tipsene til ditt dekkskifte

1) Det er viktig å skifte bildekk

Mange tror at vinterdekk med dypere spordybde uansett er best. Slik er det ikke. Vinterdekk er best på vinterføre med snø og is. Sommerdekk er beste på regn og tørr asfalt. I tillegg gir sommerdekk lavere driftstoff-forbruk og mer behagelig kjøring. Husk å sjekke dekktrykk for å bedre prestasjonen til dekkene og redusere drivstofforbruk og utslipp. Info om dekk og mønsterdybde finner du hos NAF.

2) Det er viktig å rengjøre dekkene

Vask vinterdekkene før du setter de bort, ellers risikerer du nedsatt veigrep neste vinter. If Skadeforsikring har gode tips om dette:

Brustad peker på at felgene lett korroderer, så det er viktig å få renset og tørket disse godt. Daglig leder i Dekkimportørenes forening, Jon Erik Ludvigsen, sier det er veldig viktig å skylle bort alle rester av såpe og sterke avfettingmidler som mange bruker på felgene. Bruk masse rent vann, hvis ikke blir du ikke kvitt alle kjemikaliene. Da vil de tære på felg og gummi gjennom flere måneder. Hvis du bruker høyttrykksspyler, hold litt avstand – og aldri fullt trykk. Dekkene er ikke laget for å tåle høytrykkspyler på kort hold, sier Ludvigsen.

Les mer om:

3) Dekkene bør lagres mørkt, tørt og kjølig.

Hvis de blir utsatt for sollys, vil det framskynde aldringen av dekket. Flere undersøkelser viser nå at brukte dekk klarer seg bra i test mot nye, forutsatt at de er blitt lagret riktig. Det beste er å lagre dem på felg, hengende. De kan også stables liggende hvis de er på felg.

4) Bruk dekkskifte til å skape gode holdninger blant de unge

Sjekk at du er riktig forsikret og om du kan spare flere tusenlapper på rimeligere forsikring!

Det går fort å se over forsikringene dine og de fleste kan finne et bedre tilbud ved å sammenligne flere selskaper. Husk også å sammenligne dekningene. Se hvem som kan tilby deg bilforsikring på FINN. Få oversikt over forsikringstilbydere og hva de kan tilby.