Derfor bør du alltid bruke digital kjøpekontrakt når du handler bruktbil

Derfor bør du alltid bruke digital kjøpekontrakt når du handler bruktbil

Og den kan du tegne rett fra FINN-annonsen!

Interessen for en digital kjøpekontrakt fra FINN motor har skutt i været! Stadig flere som kjøper og selger fremkomstmidler ser verdien av å ha en digital kjøpekontrakt, sier produktdirektør i FINN motor, Didrik M. Lund. Alle FINN-brukere som kjøper bruktbil fra en privat annonsør får muligheten til å tegne en slik digital kjøpekontrakt rett fra/via FINN-annonsen.

  • Didrik M. Lund, produktdirektør i FINN motor.

    Didrik M. Lund, produktdirektør i FINN motor.

En kontrakt fylles automatisk ut med detaljer fra annonsen, og signeres med en digital signatur. Den er like bindende som en kontrakt på papir, men fordelen er at du slipper penn, papir, printer og scanner for å få fullført avtalen, sier M. Lund.

  • Digital kjøpekontrakt

Advokat Peter Skarbøvig, som er en av drivkreftene bak nettstedet Biladvokaten, sier en digital kjøpekontrakt er en enkel forholdsregel, som reduserer risikoen for et bomkjøp av bil kraftig. Vet du ikke hva du har signert på, kan dette skape problemer i ettertid. For eksempel om selgeren skriver i en kontrakt at en bil selges som reparasjonsobjekt, og man som kjøper ikke får klargjort i kontrakten hva som menes med dette, kan det bli vanskelig for kjøperen å pårope at bilen har diverse feil og mangler dersom man oppdager dette i etterkant.

Samarbeider med Forbrukerrådet

Produktdirektør Didrik M. Lund i FINN motor sier de har samarbeidet tett med Forbrukerrådet for å utvikle en kontrakt som gir best mulig sikkerhet for både kjøper og selger.

Hvis man ikke har skrevet kontrakt vil en eventuell tvist basere seg på en ord-mot-ord sak, som er svært vanskelig å løse. Med kontrakten vår, som er gratis, kan både kjøper og selger av en bruktbil være trygg på at de har valgt en god kontraktsmal som ivaretar dem begge. Det er også derfor vår kontraktsmal er stemplet godkjent av Forbrukerrådet. Vi jobber tett med dem om denne løsningen. Når en digital kjøpekontrakt er underskrevet får både kjøper og selger av bruktbiler tilsendt et e-signeringsbevis, som en dokumentasjon på signaturens gyldighet. Dette kan også brukes i forbindelse med eventuelle tvistesaker eller forbindelse med utbetaling av billån.

Undertegner du digital kontrakt får du også hjelp til å sende inn melding til Statens vegvesen om eierskifte av kjøretøyet.

Populære bruktbiler på FINN: