Derfor bør du alltid bruke digital kjøpekontrakt når du handler bruktbil

Derfor bør du alltid bruke digital kjøpekontrakt når du handler bruktbil

Sjekk hvordan du enkelt (og gratis) kan sikre deg mot kostbare bomkjøp.

Publisert 12. september 2019 kl. 14.10

Interessen for en digital kjøpekontrakt fra FINN motor har skutt i været.

-Bare på annonser for bruktbiler har bruken økt fra 70 - 80 signerte kontrakter per måned i 2016 til 120 signerte kontrakter per dag i 2019. Stadig flere som kjøper og selger fremkomstmidler ser verdien av å ha en digital kjøpekontrakt, sier produktdirektør i FINN motor, Eirik M. Håstein.

Alle FINN-brukere som kjøper bruktbil fra en privat annonsør får muligheten til å tegne en slik digital kjøpekontrakt rett fra/via FINN-annonsen. Det inkluderer blant annet bil, båt og motorsykkel.


Slik bruker du FINNs digitale kjøpekontrakt:

Advokat Peter Skarbøvig, som er en av drivkreftene bak nettstedet Biladvokaten, sier en digital kjøpekontrakt er en enkel forholdsregel, som reduserer risikoen for et bomkjøp av bil kraftig

Samarbeider med Forbrukerrådet

Produktdirektør Eirik M. Håstein i FINN motor sier de har samarbeidet tett med Forbrukerrådet for å utvikle en kontrakt som gir best mulig sikkerhet for både kjøper og selger.

Se tilbud på bruktbil til salgs på FINN motor her!

Når den digitale kontrakten er underskrevet får både kjøper og selger av bruktbiler tilsendt et e-signeringsbevis, som en dokumentasjon på signaturens gyldighet.

Dette kan også brukes i forbindelse med eventuelle tvistesaker eller forbindelse med utbetaling av billån.

Undertegner du digital kontrakt får du også hjelp til å sende inn melding til Statens vegvesen om eierskifte av kjøretøyet.

Dette kan du gjøre hvis du angrer på bruktkjøpet:

Dersom du har kjøpt en bruktbil, som du mener har mangler du ikke hadde grunn til å forvente og kan dokumentere dette, har du flere muligheter ifølge advokat Peter Skarbøvig:

Det er viktig at man som kjøper tar ting i riktig rekkefølge. Kjøper må først undersøke og få dokumentasjon for sitt krav. Deretter må det reklameres til selger og fremsettes et krav.

Dersom kjøper retter bilens feil, før selger gis anledning til å reparere eller undersøke selv kan kjøperen ha mistet sine rettigheter, sier Skarbøvig.

En cabriolet til sommeren?

Se flere på FINN.no