Hvorfor skal du velge å kjøpe bruktbil?

Hvorfor velge bruktbil?

Først og fremst: tør å kjøpe bruktbil! Den økonomiske fordelen er enorm med et godt kjøp.

Mer for pengene

Når du kjøper brukt får du mer bil for pengene. På en ny bil forsvinner mer enn halvparten av verdien på bilen de første tre til fem årene. Prisen på en eldre bruktbil er betydelig lavere og du kan få en topputstyrt variant for den samme, eller enda lavere, enn prisen på en ny bil uten utstyr. Kostnadene kan imidlertid bli høye hvis du gjør et dårlig bruktbilkjøp med en bil som krever mange reparasjoner. Så hva er viktig å finne ut av før du kjøper en brukt bil?

Sammenlign med nye bilpriser

Når du sjekker markedet for brukte biler, er det lurt å sammenligne prisene med samme bil i ny tilstand. Annonsen skal angi forskjellige viktige parametre som kjørelengde, årsmodell, siste inspeksjon og så videre. Selv om kjørelengde på bilen er viktig, ikke se deg blind på det. Sammenligner du to biler av samme type og lignende pris, kan den som har gått litt lenger kanskje nettopp gjennomgått en større service og fått nye dekk. Da kan det alternativet være bedre!

Undersøk både eier og bil

De aller fleste selgere er ærlige, men det er bra å sjekke om bilen virkelig er registrert på den som selger bilen. Statens Vegvesen har en nettbasert tjeneste der du kan kontrollere informasjonen du har fått om kjøretøyet. Finn opplysninger som frist for EU-kontroll og kilometerstand, og få informasjon om kjøretøyets motor, vekt, dekk og utslipp. Alt du trenger er et registreringsnummer. En annen ting som er lurt å sjekke er hvor mange eiere bilen har hatt, en bil som ikke har hatt mange eiere og som har fått service er å foretrekke.

Kjøretøyopplysninger kan du sjekke her

Still spørsmål til selgeren

Benytt også anledningen til å spørre mye om bilen. Hvorfor vedkommende skal selge bilen kan gi en indikasjon på hvor fornøyd selgeren er med bilen. Spør også om bilen har noen skader, når siste service ble utført, hvordan tilstanden er på dekkene og om det er både sommer- og vinterdekk. Det er også en fordel at kvitteringer og bevis på gjennomgått service foreligger slik at du ikke får noen overraskelser som for eksempel sliten girkasse eller rustskader.