7 tips til vårpuss av båten

7 tips til vårpuss av båten

Våren er i anmarsj og båten skal sjøsettes, da er det viktig å gjøre en grundig jobb for å klargjøre den for sesongen. Her får du 7 gode tips til vårpussen av båten!

Vårpuss av båten på 1 - 2.....-7!

Båtmekaniker Christine Tybring-Torsk (26) ved AB Marine AS mener det viktigste man kan gjøre for å ta vare på båten er å gi den en grundig gjennomgang hvert år, samt sende motoren på service – før sjøsetting.

 1. Spyl båten ren

  Etter at du har tatt opp båten om høsten bør du spyle den ren. På våren kan du vaske en båt med hageslange og såpe.

 2. La båten tørke

  Her er det viktig at båten er helt tørr før du fortsetter. Perfekt anledning til å ta en pause.

 3. Poler med rubbing

  Når du skal gjøre ren overdelen av båten, er det viktig å starte med rubbing. En poleringsmaskin kan være kjekt. Jobb på små områder om gangen. Tørk av med fille før du går til neste steg.

 4. Polish

  Når du er ferdig med rubbingen, er det på tide med polish. Gjenta samme prosess med poleringsmaskinen.

 5. Legg på voks

  For aller best resultat anbefales det at man legger på voks til slutt, når en båt er tørr. Dette kan man legge på med en klut.

 6. Skrap og tape

  Siste steg er å legge på bunnstoff, men før det er det viktig å skrape vekk eventuelle belegg nederst på skroget. Etter dette er det veldig lurt å sette på maskeringstape.

 7. Legg på bunnstoff

  Sjekk at underlaget er tørt og bruk deretter en rulle til å legge bunnstoffet på båten. Du kan velge mellom flere typer bunnstoff, men i dag bruker de fleste selvpolerende bunnstoff. Ett strøk er som regel nok.