Åtte tips du aldri bør glemme når du tar opp båten for vinteren

Åtte tips du aldri bør glemme når du tar opp båten for vinteren

Er du slepphendt, kan det koste deg dyrt når sommeren kommer, sier båtmekaniker Christine Tybring-Torsk.

Publisert 31. oktober 2019 kl. 15.38

Hver høst tar tusenvis av norske båteiere opp sin båt til vinterlagring, men ikke alle er like nøye med et skikkelig vedlikehold. Det kan koste dem unødig mye tid og penger når neste sommer kommer, advarer båtmekaniker Christine Tybring-Torsk. Det verste som kan skje når et vinteropplag er over og våren kommer, er at man oppdager at det er noe galt med motoren, fordi man ikke har hatt den på service. Det har jeg sett skje med flere. På sommeren kan det være lang ventetid på nye deler eller ny motor. I tillegg til kostnadene, risikerer man at man ikke får brukt en båt på en hel sesong, sier hun.

Tybring-Torsk anbefaler at du følger disse tipsene når du tar opp båten før vinteropplag:

Jeg anbefaler at du spør en proff om råd før du starter, eller lar verkstedet gjøre dette, så du ikke risikerer feil bruk. Du kan lese mer om forskjellige typer frostvæske hos i denne artikkelen fra bladet Båtliv.

Drømmer du om båt? Få oversikt over tilbud på båtlån fra flere banker. Bruk kalkulatoren vår for å se hva et båtlån vil koste deg i måneden.

Høysesong for båtkjøp

Mange benytter sommeren og høsten til å kjøpe båt via FINN. I 2018 førte det gode været til at det ble gjort over 700 000 søk etter Askeladden, som er det mest populære båtmerket på bruktmarkedsplassen. På plassene bak fulgte båter fra produsentene Yamarin, Uttern, Finnmaster og Nordkapp.

Produktdirektør på FINN motor, Eirik M. Håstein, anbefaler alle potensielle båteiere å ta kontakt med selger for å sjekke motor og båtens tilstand med egne øyne, i tillegg til at man skriver en ordentlig kjøpekontrakt når man kjøper. Han trekker frem FINNs digitale kjøpekontrakt som et godt eksempel på dette. Den er utviklet i samarbeid med Forbrukerrådet og tilbys alle som kjøper og selger båt privat. Hvis du bruker FINNs digitale kjøpekontrakt forvandler vi annonsen til en ferdig utfylt kontrakt som du kan signere digitalt. Da slipper du penn, papir, printer og scanner.

Les mer om:

Båter til salgs på FINN

Se flere på FINN.no