Opplev klassiske konserter i Wien - 6 gode tips

Opplev klassiske konserter i Wien - 6 gode tips

Østerrikes hovedstad leverer et imponerende utvalg forestillinger og konserter året rundt, men ingenting kan måle seg med vinterhalvåret i Wien. Det er den mest spesielle tiden å reise på for deg som er på utkikk etter det beste av klassiske konserter. Fra storslåtte forestillinger på Wiens verdenskjente operahus, til mer intime og avslappede kirkekonserter, Wien vil tilby deg et endeløst utvalg musikkpåfyll, og her finner du våre favoritter.

Adventskonsert i Stephandom

Denne adventskonserten holdes flere dager i desember og gir deg muligheten til å oppleve verdensklasse musikk i den fantastiske St. Stephans katedralen i Wien. Konserten holdes av Wiener Kammer Orchester og inkluderer musikkverk av Mozart, Bach, Schubert og Haydn, i tillegg til mange populære julesanger. St. Stephans katedralen ligger midt i hjertet av Wien, på Stephansplatz, og kan lett nås med U-Bahn. Den kjente katedralen har tidligere blitt brukt til klassiske konserter og innspillinger av kjente artister, blant annet Sarah Brightman.

Mozart Julekonsert

Vil du feire jul i Wien? Da er dette garantert noe for deg. Ikke langt unna Stephandom finner vi klosteret Deutscher Ritterorden hvor vår alles kjære Mozart en gang både bodde og jobbet. På julaften i salen Sala Terrena kan du nyte de fire kammersmusikantene som former Wien sin strykekvartet Mozart Ensemble Wien, i en leken sammensetning av spesielt utvalgte verk av Haydn, Schubert og selvfølgelig Wolfgang Amadeus Mozart. Dette er oppskriften på en julaften du sent vil glemme.

Schönbrunn Palace Orchestra Jule- og Nyttårskonsert

Det fantastiske Schönbrunn palasset har lenge vært et sted for klassisk musikk og er også hvor Vienna Philharmonic Orchestra holdt sin aller første konsert. De årlige jule- og nyttårskonsertene setter sammen et fantastisk reportoar med musikkverk fra Østerrike sine store stoltheter, Mozart og Strauss. Og som om ikke det var nok, forestillingen holdes i slottets egne appelsinhage. En mer uforglemmelig opplevelse skal du lete lenge etter. For den ultimate, royale opplevelsen kan du kjøpe VIP billett som inkluderer en tre-retters middag og et glass bobler i pausen. Schönbrunn arrangerer også et årlig julemarked på gårdsplassen som er verdt å oppleve.

 • Bilde fra St.Stephans katedralen i Wien

  Konsert i St.Stephans katedralen i Wien må oppleves - Foto: Getty Images

 • Bilde av den berømte Mozart statuen i Wien

  Den berømte Mozart statuen i Wien - Foto: Getty Images

“Christmas in Vienna” konsert

Konserten “Christmas in Vienna” er en galla event som holdes hvert år i Wien sitt konserthus, med forestillinger av store sangere som opptrer tradisjonell julemusikk. Arrangementet holdes en lørdag før jul og har opptredner fra Vienna Boys´ Choir, konserthusets egne kor Wiener Singakademie og ORF Radio Symphony Orchestra som garanterer en feel-good kveld smekkfull av underholdning. Konserthuset kan dateres helt tilbake til før 1.verdenskrig, og er verdt å oppleve kun av den grunn.

Nyttårskonsert

Hva er vel en bedre måte å runde av året på enn en nyttårskonsert fremført av Wiener Philharmonic Orchestra?! Konserten er svært så populær og vises på både TV og radio i hele 90 land, ja du kan faktisk få med deg den spesielle konserten fra sofakroken din hjemme hvert år! Spørsmålet er; blir det ikke en mer uforglemmelig opplevelse i den tredje største musikkhallen i Wien? Med livlig musikk, og en herlig atmosfære er du garantert en opplevelse du sent vil glemme. Konserten ble holdt for første gang i 1939, så musikken fokuserer derfor på ingen ringere enn Wiens stoltheter i Strauss dynastiet. Om du får med deg denne juletradisjonen på TV eller radio hvert nyttår er det kanskje på tide å oppleve den i virkeligheten.

Vienna Mozart Orchestra in State Opera

Sett bort ifra vinterhalvåret er også sommeren smekkfullt av uforglemmelige musikkarrangement i Wien. Denne sommerkonserten, som holdes flere kvelder hele sommeren, finner sted i det fantastiske operahuset State Opera som er et av de mest fantastiske kjente byggene i hele Wien. Orkesteret Vienna Mozart Orchestra tar deg med på en reise tilbake til barokktiden hvor du kan nyte noe av det beste av Mozart og Strauss. De 30 musikerne opptrer ikledd fabelaktige, historiske kostymer og parykker, noe som gjør hele opplevelsen ekstra uforglemmelig! Her har du også mulighet til å bestille en tre-retters middag som enten kan nytes før eller etter konserten på Bristol Lounge.

Les også:

 • Bilde av det staselige operahuset i Wien

  Det staselige operahuset i Wien - Foto: Getty Images

 • Bilde av notene til "The Violet" av Wolfgang Amadeus Mozart i Wien

  Notene til "The Violet" av Wolfgang Amadeus Mozart i Wien - Foto: Getty Images

Været i Wien de neste 7 dagene

 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag 16°
 • Torsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.