Opplev julemarkedene i München

Opplev julemarkedene i München

Julemarkedene i München er mange og tilbyr uendelig med fristelser, enten du er på utkikk etter julegaver, tyske delikatesser eller rett og slett bare julestemning. Her finner du våre favoritter.

Publisert 18. oktober 2019 kl. 11.49

Jula er kanskje fredens høytid, men i München kan du være sikker på å finne nok av liv og røre i adventstiden! Ja, alt finnes her i den tradisjonelle bayerske byen som har rykte på seg for å ha de beste julemarkedene i hele Tyskland.

The Munich Christmas Market

Det største og mest tradisjonelle julemarked i München finner du på torget Marienplatz. Markedet varer fra slutten av november til midnatt på julaften! Her kan besøkende se frem til en herlig atmosfære fylt med musikk og sang, kunst og håndverk, gløgg og kulinariske delikatesser.
Opprinnelsen til julemarkedet kan dateres helt tilbake til det 14. århundre, men har kun blitt arrangert på Marienplatz siden 1972. I dag er markedet en viktig del av München sin adventstid. Et julemarked som er det største i München, og som strekker seg over hele 20000 kvadratmeter. Fra Marienplatz forbi det gamle rådhustårnet, gårdsplassen Prunkhof og gjennom flere gater helt ned til torget Sternenplatz. Julemarkedet har bevart den tradisjonelle sjarmen og tilbyr et variert og unikt utvalg slagsvarer, fra håndmalte glasskuler til saueskinnsjakker. I tillegg kan du prøve deg på delikatesser som kastanjenøtter, fruktkaker og plommemandler, samt gløgg og krydret likør. Jul i mer tradisjonen tro skal du lete lenge etter enn dette du finner i München.

De 160+ bodene åpner hver dag fra kl. 10 for å hjelpe sine gjester med å komme i riktig god julestemning så tidlig som mulig. Men julemarkedets største attraksjon, bokstavelig talt, er det fantastiske juletreet som du kan nyte synet av til julemusikk og en god kopp gløgg.

Munich Advent Spectacle

Selv om mange besøkende har gitt dette markedet navnet Middelaldermarkedet bærer det tradisjonelt sett fortsatt det herlige navnet Munich Advent Spectacle, og du finner det på torget Wittelsbacherplatz i München fra slutten av november til lille julaften.

Vet du hvordan de feiret jul for 500 år siden? Ikke vi heller, men på Wittelbacherplatz blir du tatt med på en reise tilbake i tid. Her kan du blant annet møte på riddere i rustning eller lekne gjøglere. Musikken som spilles her er helt unik blant julemarkedene i München. Middelalder rock, pagan og folkemusikk vil få deg til å tenke på alt annet enn Rudolf, men julestemning blir det utrolig nok uansett. I salgsbodene kan du finne julegaver litt utenom det vanlige, som drikkehorn, smykker og deilige lammeskinn. Munich Advent Spectacle er et must om du er i München i adventstiden, og for deg som er glad i middelalderen - du vil føle deg helt hjemme!

Bogenhauser Christmas Magic Forrest

Herlig dekorerte hytter omkranset av små grantre pyntet med glitrende lys, forvandler festivalområdet foran Cosima bad til en liten, magisk juleskog. Den deilige julestemningen ligger som et tykt lag over hele markedet og er en opplevelse verdt å få med seg for hele familien. Julemarkedet er åpent helt til 6. Januar!

De mange bodene du finner i den magiske skogen er fylt med unike håndverk, og du kan komme til å oppleve kunstnere i full jobb med å skape flere herlige kunstverk som du kan få med deg hjem til jul. Gavetipsene er et unikt utvalg håndverk som blant annet smykker, trefigurer, engler, krybber, keramikkbjeller og håndlagde lamper. Det lukter i tillegg magisk fra matbodene hvor du kan prøve hele 25 forskjellige typer gløgg og deilige spesialiteter som hjemmelagde druer og dumplings.

Bogenhauser Christmas Magic Forrest er et av markedene med flest tilbud for barn. En historisk togbane, en karusell, musikk og fortellerstunder er bare noen av tilbudene. I tillegg kan barna lage sine egne julegaver med workshops i blant annet maling på keramikk. Det er vel ikke den verste julegaven man kan få fra sine små? Dette julemarkedet i München er en unik opplevelse for både store og små.

Frister det å legge førjulsturen til München i år? Da er det bare å komme i gang med planleggingen!

Les også:

Været i München de neste 7 dager

  • Fredag 16°
  • Lørdag 18°
  • Søndag 17°
  • Mandag 16°
  • Tirsdag 17°
  • Onsdag 17°
  • Torsdag 20°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.