Telemarkskysten – stedene du må besøke

Telemarkskysten – stedene du må besøke

Telemarkskysten strekker seg fra Porsgrunn i nord til Kragerø i sør. Og Kyststien begynner ved Stathelle. Her finner du glattskurte svaberg, sandstrender og usjenerte badeviker.

Legger du sommerferien til Telemarkskysten, har du et mangfold av opplevelser foran deg. På den over 60 kilometerlange strekningen fra Stathelle til Kragerø kan du bade nærmest over alt; på strender, fra bryggekanten eller fra svaberg. Og du kan ta deg frem med kajakk, kano, til fots, på sykkel, med bil, buss eller med de mange fergene som tøffer avgårde langs Norges kanskje vakreste kyst.

Fra bukt til bukt: Stathelle – Bamble - Langesund – Kragerø

Den over 60 kilometer lange kyststien fra Stathelle, via Bamble og Langesund til Kragerø og Skåtøy, følger stort sett den flotte kystlinjen hele veien. Men det er store variasjoner underveis. Her går du på fjellknauser og svaberg, i løvskoger og på flotte strender. Du ser gamle fort, noen helt tilbake fra Napoleonskrigen, idyllisk kulturlandskap og du kan nyte nydelig utsikt fra de mange utsiktspunktene. Det er gode bussforbindelser med hyppige busstopp, så du trenger ikke å gå til fots hele veien. Kyststien er delt opp i seks etapper som hver for seg kan fullføres på en dag. Stien er merket med blåmaling på trærne, så den er lett å følge. Vær obs på at enkelte steder kan være både bratte og ulendt terreng.

  • Vakre Telemarkskysten

    Vakre Telemarkskysten - Foto: Getty Images

Overnatting langs Telemarkskysten

Telemark har mange overnattingstilbud; både hotell, hytter, leilighet, vandrerhjem og camping. Det finnes mange Kystledshytter langs Telemarkskysten som er drevet av Den Norske Turistforening (DNT). Om du er medlem der så kan du overnatte gratis.

Vil du oppleve å være i ett med naturen, leier du en mikrohytte. Dette er små, unike hytter utstyrt med utemøbler, bålpanner, kjøkken og senger. Form og hvordan mikrohyttene er bygget inn i naturen, oppi trærne, og på påler, er helt unike. Nærmere naturen kommer du ikke.

Telemarkskysten byr på mangfold for både store og små. Her kan du nyte lange, late dager, du kan gå tur på Kyststien, oppleve badeland, bade hvor som helst langs hele kystlinjen, ta en RIB-tur i Skagerak eller øyhoppe. Alt du kan ønske for en flott ferie.

Været i Kragerø de neste 7 dagene

  • Fredag
  • Lørdag
  • Søndag
  • Mandag
  • Tirsdag
  • Onsdag
  • Torsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.