Ebeltoft - 5 tips til ting å gjøre

Ebeltoft - 5 tips til ting å gjøre

Ebeltoft ligger på Djursland på Østjylland, bare noen få kilometer fra Danmarks nest største by, Århus. Ebeltoft er ofte referert til som en av Danmarks vakreste byer. I denne artikkelen vil du finne ut hvorfor!

Å vandre gjennom de brosteinslagte smågatene i Ebeltoft er som å reise 200 år tilbake i tid. Hvorfor har så lite forandret seg i denne lille, sjarmerende byen? Jo, i over to århundre var det dårlig økonomi her i Ebeltoft, men da befolkningen på 60-tallet forsto at de eldgamle tømmerhusene var blitt en turistattraksjon valgte de å bevare byen slik den en gang hadde blitt bygd med sin nåværende økende velstand. Derfor har du så mange historiske attraksjoner tilgjengelig her.

På grunn av sine eventyrlige og romantiske kjennetegn kan Ebeltoft lett bli tatt for å være en havneby, men det er heller en by rik på kultur. Faktum er at byens kulturscene øker med årene, spesielt om sommeren. Da kommer det tusenvis av tilreisende til området, og Ebeltofts gater yrer av liv med musikk og dans! Her får du våre tips så du enkelt kan finne ut mer om noen av de beste kulturhistoriske opplevelsene Ebeltoft har å by på.

Ebeltoft Glassmuseum

Ebeltoft Glassmuseum er Danmarks internasjonale museum for moderne glass. Hele året kan du besøke de ofte skiftende utstillingene, og være med på spennende workshops hvor glovarme glassmasser forvandles til nydelig glass. I museets glassunivers kan både store og små få utforske alle mulige former av glasskunst, prøve kaleidoskop, se filmer om glass og mye mye mer. Museumsbutikken har et stort utvalg glassprodukt til salgs. Ta med familien og lær om en kunst som ikke kan oppleves hvor som helst!

Mols Bolsjer

Er du også forbannet med et umettelig søtsug? Ja da er Ebeltoft uten tvil et sted du vil oppleve. Visste du at Ebeltoft er kjent for sin produksjon av søtsaker? Ja, midt i den gamle handelsbyen ligger den lille godtefabrikken Mols Bolsjer, som spesialiserer seg på godteri slik de lagde de i gamle dager. Mols Bolsjer er spesialisert på gamle metoder hvor det kokes, eltes og klippes for hånd. Mols Bolsjer er en familiebedrift som har vart i generasjoner som startet som en godteproduksjon på Fanø. Nå er de og forblir i romantiske Ebeltoft! Klarer du å si nei til dette…?

Kart over Ebeltoft

Sletterhage Fyr

En halvtimes kjøretur fra Ebeltoft finner du det historiske Sletterhage Fyr i et fredelig og uforstyrret landskap. Fyrtårnet er åpent for offentligheten fra april, men fra fyret går det også en liten gangvei ned til det såkalte Tyskertårnet. Tyskertårnet ble okkupert og brukt til overvåkning under 2. verdenskrig. For å gjøre turen komplett må det vel være obligatorisk med en ispause på stedets iskremkiosk før turen bærer videre. Obs! Det er viktig å merke seg at vannet her er dypt og fullt av strømmer, så det er ikke egnet for å bade.

Farvegården

Farvegården vil ønske deg velkommen inn i en verden av nostalgi, nydelige bygninger og interessant kulturhistorie. Gården er den eneste bevarte fargefabrikken i Nord-Europa, og er et av Ebeltofts best bevarte gårdsbruk. Alt står slik det gjorde da det var i bruk for omlag 100 år siden!

Farvegården får du sjansen til å lære om farging av garn og klær fra gamle dager. I tillegg til at du får oppleve gamle, fascinerende filmopptak av gårdens siste fargekunstner - Johan Peterson - som vil lære deg mer om fargestoffene brukt til farging. Dette er en fascinerende opplevelse og god lærdom om hvordan livet egentlig var i de såkalte gode gamle dager. Farvegården har en nydelig hage som passer perfekt for å nyte en medbrakt piknik.

  • Typisk gatebilde i Ebeltoft, Danmark -
Foto: Getty Images

    Typisk gatebilde i Ebeltoft, Danmark - Foto: Getty Images

Overnatting

Det finnes en rekke overnattingsmuligheter i Ebeltoft, og for deg som tror du ikke kan finne campingmuligheter her, fortvil ikke! Bare 4 kilometer fra Ebeltoft og en times tid fra Århus finner du Blushøj camping, som er ideell for deg som ønsker å utforske to av Danmarks vakreste byer nemlig Ebeltoft og Århus. Campingen er perfekt for barn, med lekeplasser, basseng, strand og arrangerte arrangement hele sommeren. Du kan velge mellom parkering av campingvogna eller leie av campinghytte.

Drømmer du også om å oppleve Ebeltoft nå, eller vil du bli enda mer inspirert?

Været i Ebeltoft de neste 7 dagene

  • Onsdag -1°
  • Torsdag
  • Fredag
  • Lørdag -1°
  • Søndag -0°
  • Mandag
  • Tirsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.