Fargerike trehus med flagrende norsk flagg, omgitt av trær og steinete kystlinje under en klar himmel

Lei ut sommerhytta enklere enn noen gang!

Vi har pussa opp FINN feriehjem og hytter skikkelig! Les mer om de nye fordelene 👇

Å leie ut hytta på FINN dekker en del av kostnadene ved å eie hytte, og nå har vi gjort det enda mer fordelaktig å leie ut hytta hos oss.

– Nå blir tjenesten tryggere, enklere å håndtere og med fordeler som forsikring og ny betalingsløsning, sier Kristin Juland Møller, produktsjef for den nye satsingen.

Vi har nemlig gjort en skikkelig oppussing av FINN Feriehjem og hytter Det som tidligere har vært en markedsplass med annonser, blir nå en løsning hvor FINN holder deg i hånden gjennom store deler av prosessen både som utleier og leietaker.

 • A confident middle-aged Caucasian woman with short blonde hair and a bright smile stands with her arms crossed. She is wearing a white V-neck blouse and is positioned in a spacious office environment with colorful decor and furniture in the background, suggesting a modern and casual workplace.

  – I FINN har vi troen på delingsøkonomi, og ved utleie av feriehjem og hytter er det stort potensial, sier Kristin Juland Møller, produktsjef for FINN feriehjem og hytter.

Visste du at det er 450.000 hytter i Norge …

... Men at de står tomme i snitt 305 dager i året?

Med den nye tjenesten til Finn blir det enklere å skape liv i hyttene igjen.

An elderly woman with glasses and gray hair smiles warmly while holding a mug. She is standing on a wooden walkway by a lakeside, wearing a cozy gray sweater and tan pants. In the background, a calm lake and distant mountains create a serene atmosphere.

Vigdis Sætran er en av dem som virkelig har sett fordelene med å leie ut hytta.

Det var bestefaren til Vigdis som kjøpte hytta på Byneset utenfor Trondheim i 1974. Nå er det Vigdis og familien som får nyte det herlige stedet langs Trondheimsfjorden – i tillegg til de mange andre som hytta er tilgjengelig for ved hjelp av utleie.

– Du får sjelden benyttet hytta di så ofte som du vil, så da er det veldig fint å leie den ut, sier Vigdis og legger til:

– Husrom bør jo ikke stå tomme. Det er bra at andre også får glede av dette stedet.

I tillegg tjener Vigdis en god del på utleie i løpet av året.

– Det er ganske mange kostnader og løpende utgifter med å eie hytte. Utleie er med å dekke en del av dette, så det er veldig gunstig sånn sett, sier hun.

 • A scenic view of a large, serene blue lake with a white house in the foreground. The house is surrounded by a grassy field and scattered trees. In the distance, rolling hills and snow-capped mountains line the far side of the lake under a clear blue sky.

  Hytta til Vigdis på Byneset utenfor Trondheim.

Vigdis forteller at hun er positivt overrasket over hvor godt fremmede leietakere tar vare på stedet.

– Min opplevelse er at de aller fleste behandler stedet med stor respekt, sier hun og legger til:

– De fleste etterlater hytta helt plettfri. Du skal nesten ikke tro at det er noen som har vært der, sant?

Men likevel er det godt å ha forsikring i ryggen. Med den nye tjenesten til FINN har du vertsforsikring fra IF inkludert.

– Det gjør at det føles ekstra trygt. Jeg setter også pris på integrert betalingsløsning, som både gjør det sikrere og enklere, sier Vigdis.

Vigdis oppfordrer flere til å leie ut hytta eller feriehjemmet. Hun forteller at det krever litt innsats, men at det absolutt er verdt det.

– I tillegg kommer man ganske raskt inn i en rutine, noe som gjør det enklere og enklere for hver gang.

5 tips som gjør det enklere å leie ut hytta di:

 1. Ha et avlåst rom, skap eller en bod hvor du kan plassere alle ting du er litt ekstra redd for eller som har emosjonell verdi.

 2. Kjøp inn egne håndklær og eget sengetøy til leietakerne.

 3. Lag en detaljert liste over hva leietaker må sjekke og ordne ved ankomst og avreise.

 4. Sørg for at det finnes tilstrekkelig med rengjøringsmidler og dopapir, men be leietakere ta med forbruksartikler.

 5. Ha en fast rutine på overtakelse av nøkler, enten du møter ved ankomst eller bruker for eksempel nøkkelboks.

Kristin fra FINN forteller at alle slags hytter og feriehjem kan legges ut for utleie – så lenge de er i Norge. Enn så lenge er den nye tjenesten nemlig kun tilgjengelig her til lands, men man kan fortsatt leie ut feriehjem i utlandet med den gamle løsningen.

Nå som vi går mot sol og sommer er spesielt hytter langs sjø og vann populære.

– Men det er ikke bare de store hyttene med mange fasiliteter som er populære, vi ser også etterspørsel etter hytter med enklere kår.

–Så hvis du sitter på et sommersted som du ikke skal være på hele sommeren selv, kan du tjene en god del ved å leie den ut noen uker.