Getty Images 451414719 2

Hit bør du reise på familieferie i 2024

Ta med familien på en avslappende tur med sol og bading - eller på nye eventyr og uforglemmelige opplevelser!

Terje Berge er reiseekspert i FINN reise. Han peker på én tydelig trend når det kommer til familieferier de siste årene.

– Flere og flere reiser på ferie med storfamilien. Altså, det er ikke bare foreldre med barn. Folk reiser gjerne med besteforeldre, tanter, onkler eller andre slektninger. Så reisefølget har blitt større!

Da kan det være ekstra lurt å være tidlig ute med bookinger.

– For jo større reisefølge, jo mer planlegging kreves. Og i tillegg til fly, trenger du muligens leiebil og feriehus eller leilighet istedenfor hotell, sier Berge.

FINN reise har plukket ut seks destinasjoner som er perfekte for familieferien – enten det er med små barn, store barn, foreldre, besteforeldre eller hele slektstreet.

PSST: Hvis du er mer interessert i å lese om hvor du bør reise med vennegjengen, bør du trykke her!

Getty Images 1193493781 2

Mallorca, Spania

Øya, som ligger i Middelhavet like utenfor kysten av Spania, er en sikker vinner for de aller fleste.

– Det er også av mine personlige favoritter, sier Berge.

For du sier vel ikke nei takk til krystallklart vann, herlige sandstrender og deilig mat?

– Mallorca passer for så å si alle. Hit kan du trygt ta med storfamilien – uansett alder og livssituasjon vil du kose deg masse. Det går ikke an å ikke like Mallorca. Finn din favorittstrand eller lei en bil og for å utforske alt øya har å by på av skjulte perler.

Terje Berge , Reiseekspert, FINN reise

Finn din favorittstrand eller lei en bil og for å utforske alt øya har å by på av skjulte perler.

– Det er masse å finne på og oppleve. Palma er en helt fantastisk by, hvor det både er shopping og opplevelser på rekke og rad. Vil du trekke deg tilbake og slappe av, kan du velge og vrake i nydelig sandstrender.

Getty Images 1708807566 2

Agadir, Marokko

For den mer eventyrlystne og sporty familien, er kystbyen Agadir i Marokko en destinasjon du bør ha på din «bucket list».

Agadir er et surfeparadis – både for den mer eller mindre erfarne. Her finner du fantastiske strender med perfekte bølger for store og små surfere.

– På grunn av valutaen er Marokko et ganske rimelig reisemål. Her får du mye for pengene

Terje Berge , Reiseekspert, FINN reise

Hvis du liker bedre å se på bølgene på avstand, er Agadir uansett verdt et besøk. Er du glad i tennis eller golf, ligger forholdene også til rette for det. Eller hva med en tur til byens krokodillepark?

Getty Images 1370858758 2

Valencia, Spania

Er reisefølget uten småbarn, bør dere vurdere å legge neste ferietur til Spanias tredje største by, Valencia.

Her er det lagt til rette for gode matopplevelser, sightseeing og shopping. Men vi skal ikke glemme varmegradene og herlige strendene heller!

Du får med andre ord noe for enhver smak. Rett utenfor byen finner du til og med racerbanen Circuit de Valencia, som er en kjent turistattraksjon.

Arkitektur er i sentrum i Valencia, så bare det å rusle i gatene er en opplevelse i seg selv. Det historiske og moderne møter hverandre på herlig vis. Arkitekten Santiago Calatrava har satt tydelig preg på byen, blant annet med bygningene i vitenskapsbyen.

Getty Images 1460227282 2

Brac, Kroatia

Brac er en av de fantastiske øyene som ligger sør for Kroatia. Det er ikke lang ferjetur fra Split, så her er det mulig å kombinere både storby og badeferie.

Brac er omringet av nydelige strender, men den mest kjente er Zlatni Rat, også kalt «den gylne odden». Zlatni Rat finner du i gåavstand langs strandpromenaden fra byen Bol.

I tillegg til å være et eldorado for både små og store badenymfer, er øya proppfull av koselige småbyer som dere kan utforske! Nyt den herlige naturen med pinjekledde fjell, vindrueplantasjer og olivenlunder.

For den aktive familien, er det mer enn nok å finne på: fottur, sykkeltur, klatring og kajakkpadling – for å nevne noe.

Getty Images 913709398 1

Saranda, Albania

Saranda ligger på Albanias kyst vis à vis Korfu. Vannet er krystallklart, og langs stranden ligger restauranter og kafeer på rekke og rad.

Hvis du er ute etter et sted å ta med familien på sol, bad og strand, er Saranda definitivt et riktig valg. Her har du alt innen gåavstand, da strandpromenaden ligger midt i byen.

Saranda er fortsatt en liten skjult perle, men ikke så mye lenger skal vi tro reiseeksperten.

– Albania er «up and coming», og vi ser det blir mer og mer populært. I tillegg er det utrolig vakkert, er det rimelig å reise dit og ikke minst å bo og leve.

Terje Berge , Reiseekspert, FINN reise
Getty Images 905221254 1

La Gomera, Kanariøyene

Da er La Gomera stedet for deg. Her får du en zen ferie med avslapning og fine naturopplevelser i fokus. Noen strender kan du bare nå ved fots, så her er du langt unna «sild i tønne».

– Det er stor forskjell på en ferietur til La Gomera og de andre øyene på Kanariøyene. Dette er for de som ønsker en litt annerledes ferie.

Terje Berge , Reiseekspert, FINN reise

Her får du med andre ord mulighet til å koble skikkelig av. Det er ingen turiststrømmer og køer, men bare fokus på å få senket pulsen.

La Gomera er en vulkansk øy som strendene og resten av landskapet preges av. Her er det svarte strender og høye fjelltopper!

Les mer: