Tips til ting å gjøre i Vestfold

Tips til ting å gjøre i Vestfold

Festivaler, kyststier, museum og kunstgallerier. Vestfold er fylket med kontraster, og det er mye å finne på for både voksne, ungdom og barn langs denne vakre skjærgården sør-vest for hovedstaden.

Det yrer av liv i Vestfold på sommeren. Artistene står i kø for å opptre, kunstnere for å vise frem kunstverk, båter for å legge til i de mange havnene. Ungdommene står i kø for å finne plass på Brygga i Tønsberg, voksne for å komme inn på de mange kunstgalleriene, og barna står i kø for å komme inne på badeland, lekeland og klatreparker. Sommeren er travel i det ellers rolige fylket Vestfold. Det er som om alle hviler seg opp til hektiske sommeruker for å få meg seg alt som skjer her.

Barnas Vestfold

Vestfold er et eldorado for barnefamilier, og det mangler ikke på aktiviteter for barn. Her er det ikke bare milevis med strender, svaberg og krabbefiske, men du kan også besøke innendørs lekeland og badeland, klatreparker, zip-lines, teater- og vikingopplevelser. Tar du med barna til hvalfangstmuseet i Sandefjord, lærer de om fugle- og dyrearter fra både arktiske og antarktiske strøk. I Horten og Tønsberg kan de lære hvordan vikingene levde for over tusen år siden. Mange opplever at Vestfold er en eneste stor leke- og aktivitetspark, med kort vei til de ulike attraksjonene.

Festivaler i Vestfold

Mens Stavern er kjent for Stavernfestivalen, er Tønsberg kjent for Slottsfjellfestivalen. I tillegg har Tønsberg mange andre underholdningsarenaer, og artister og skuespillere er klare til å underholde på de mange scenene i Norges eldste by.

  • Fredriksvern verft i Stavern i Vestfold

    Fredriksvern verft i Stavern i Vestfold - Foto: Getty Images

Vestfoldmuseene – et mangfold av kultur og historie

Vestfold har flere museum og de mest kjente er:

Været i Tønsberg de neste 7 dagene

  • Torsdag
  • Fredag
  • Lørdag
  • Søndag
  • Mandag
  • Tirsdag
  • Onsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.