Tips til sykkelferie på Gran Canaria

Tips til sykkelferie på Gran Canaria

Gran Canaria er en relativt liten og sirkulær øy, og er bare 47 kilometer på tvers. Den domineres av den tidligere vulkanen Pico de las Nieves midten på øya. Derfor er en gyllen regel her at alle veier leder opp. Det er med andre ord ikke for hvem som helst…

De fleste som kommer til Gran Canaria for å sykle holder seg i den sørlige delen av øya hvor sykkelrutene ligger tett i tett. Det er også den delen av øya som har minst regn og minst fastboende befolkning. De to mest urbane stedene på øya er hovedstaden Las Palmas i nord og Maspalomas i sør.

En annen viktig ting å merke seg er at Gran Canaria også er en populær destinasjon for surfing og vindsurfing. Verdensmesterskap i surfing har funnet sted på østkysten av øya grunnet sterk vind. Denne delen av øya er derfor ikke spesielt gøy på sykkel.

Overnatting

Det er ingen åpenbar sykkelbase eller sykkelhotell på Gran Canaria. Det avhenger helt hva slags sykkelferie du er på utkikk etter. Her er tre favoritter.

Sykkelruter

Gran Canaria er smekkfullt av spennende sykkelruter med ulik vanskelighetsgrad, men de aller fleste leder opp, opp og enda lenger opp… Her er noen favoritter:

Er du klar for sykkelferie på Gran Canaria? Vi hjelper deg på veien.