Gudvangen – tips til ting å gjøre

Gudvangen – tips til ting å gjøre

Gudvangen – eller Gudvangr betyr: Gudenes tettsted ved vannet. Det populære turistmålet i Aurland kommune i Sogn og Fjordane har bare 120 innbyggere. Her er FINN Reises tips til din neste reise til Gudvangen.

 • Gudvangen ved Nærøyfjorden

  Gudvangen er en gammel vikingby og byr på et eldorado for eventyrlystne. Innerst i Nærøyfjorden, som har vært på UNESCO’s verdensarvliste siden 2005, finner du Gudvangen. Det spektakulære og dramatiske landskapet har vært en magnet for turister i århundrer, og allerede på slutten av det 19. århundre kom det cruiseskip fra Europa til Gudvangen. Selv om Nærøyfjorden er en av de trangeste fjordene i Europa, har det ikke vært noen hindring. Blant annet kom keiser Wilhelm av Tyskland til Gudvangen flere ganger i privat yacht, og besøkte flittig Stalheim og Stalheim Hotel på turen videre til Voss. Turister trekkes også til Gudvangen for å oppleve Nærøyelva og dens bestand av storlaks.

 • Gudvangen Fjordtell

  Gudvangen Fjordtell ligger i den vakre Gudvangdalen ved fjorden og er designet og drives av lokale håndverkere, inspirert av vikingarven i området. Hotellet ble bygget med det formål at du til enhver tid kan nyte den fantastiske utsikten til Nærøyfjorden. En tredjedel av hovedbygningen er designet i glass, noe som gjør det mulig å nyte utsikten både inne og ute – med andre ord, i all slags vær.

  Gudvangen Fjordtell har stor restaurant og utendørsterrasse med plass til 200 personer, 30 rom (både vikingrom, familierom og leiligheter med kjøkken), samt 10 nyoppussede rom fra 1880-tallet.

 • Magiske hvite grotter

  En av de mest populære attraksjonene på Gudvangen er en guidet tur i det hvite anortosit-fjellet. Turen fører deg gjennom en grotte-labyrint fylt med spennende skygger, farger fra nordlys, Grieg-musikk, rennende vann, troll og vikinger. Dette er virkelig en kunstopplevelse utenom det vanlige. Turen tar ca. 45 min i en gruppe på 20 personer.

 • Vikingmarkedet – The Viking Experience

  Hvert år arrangeres det vikingmarked i Gudvangen. Her får du oppleve det virkelige vikinglivet med mange aktiviteter for både voksne og barn. Blant annet bueskyting, kamp, viking bryting, historiske ballspill, teater, konserter, vikingskip, historiefortellinger og mer. Du finner også mange historiske varer og tradisjonell mat. På området hvor vikingmarkedet arrangeres hver sommer, er det bygget en permanent vikingby. Dette er et sted å lære om minneverdige opplevelser og morsomme aktiviteter, og her er det åpent hele året.

Været i Gudvangen de neste 7 dagene

 • Fredag 10°
 • Lørdag 11°
 • Søndag 14°
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.