Getty Images 1188433142

Slik blir du kjent med nabolaget før du flytter

Har du funnet drømmeboligen, men lurer veldig på hvordan det egentlig er å bo der?

Når du kjøper en bolig, kjøper du mer enn et sted å bo. Du kjøper en reisevei til jobben og en busstur hjem fra byen. Du kjøper en lokalbutikk, et lokalt idrettslag og nye naboer – og kanskje også en skolevei for de små.

Derfor lønner det seg alltid å finne ut så mye som mulig om nabolaget på forhånd, før du bestemmer deg for å pakke snippesken og melde flytting. Heldigvis har Nabolagsprofil gjort grovarbeidet for deg allerede.

Hva må du beregne i reisetid? Og finnes det god sushi i nærheten?

Du har sikkert sett de små kortene som ligger under boligannonsene på FINN. Det du kanskje ikke visste, er at du kan klikke på dem og få tilgang til enda mer informasjon – om både transportmuligheter, butikker, fritidstilbud, miljøet og menneskene i nabolaget.

Er du en friskus, lurer du kanskje på hvor langt det er til nærmeste volleyballbane? Har du små barn, vil du kanskje vite nøyaktig hvor langt det er til barnehagene i området? Med Nabolagsprofil kan du undersøke alt fra lokale takeaway-muligheter, til hvor mange meter det er til nærmeste elbil-lader – allerede før du drar på visning.

Og er du en av dem som gjerne skulle gitt 100 000 for å kunne sove 20 minutter lenger om morgenen? Med den innebygde reiseplanleggeren kan du se nøyaktig hvor lang tid du trenger for å komme deg på jobb fra den nye adressen – enten du sykler, kjører bil eller reiser kollektivt.

Hvem er naboene – og hva syns de om nabolaget?

Takket være en hel haug med brukerdata gir Nabolagsprofil deg tilgang til statistikk og førstehåndsinformasjon fra beboerne i området, så du kan undersøke blant annet hvor gamle naboene er – og hva de mener om livet i nabolaget.

Det gir deg mulighet til å utforske kvaliteten på alt fra veier og støynivå, til kulturtilbud og natteliv. Dataene sørger også for at du kan finne ut av hvor vennlig beboerne mener nabolaget deres er – og for eksempel hvor trygg skoleveien er for barna.

Opplysningene er samlet inn via undersøkelser på adressenivå over hele landet, og deretter arrangert på nabolagsnivå. Det vil si at du kan få et superpresist innblikk i hverdagen akkurat der du vurderer å kjøpe bolig.

Er gresset grønnere et annet sted?

Noe av det mange bruker mye tid på i vurderingsfasen, er å sammenligne et nabolag med et annet. Finnes det et nabolag med nøyaktig de kvalitetene, som er en halv million kroner billigere? Finnes det noe tilsvarende med bedre kollektivtilbud og flere pizzarestauranter?

Med sammenligningsfunksjonen, kan du raskt sidestille dataene fra to nabolag og vurdere dem opp mot hverandre eller sammenligne med der du bor i dag. Hvem vet – kanskje ligger drømmeboligen med nærhet til sjøen og kort avstand til Oslo et helt annet sted enn der du så for deg?