Hyttemarkedet nå: færre vil kjøpe, flere leier ut

Hyttemarkedet nå: færre vil kjøpe, flere leier ut

FINNs tall viser at det er mindre interesse for å kjøpe hytte og flere hytter å leie enn i fjor. Noe av årsaken kan være dyrere strøm og levekostnader.

Mindre interesse for å kjøpe hytte

Leder for FINN eiendom, Jørgen Hellestveit, sier at det finnes mange hytter på markedet, men det er vanskeligere å selge dem. FINN sine tall viser at det i uke 36 lå 500 flere fjellhytter til salgs i forhold til samme uke i fjor - men likevel under nivåene vi så i 2019.

- Hytter på fjellet er en svært populær kategori på FINN som nordmenn drømmer om hele året, men nå er det spenning rundt hvordan dette markedet vil klare seg med høyere lånerenter og strømkostnader frem mot vinteren.

Interessen målt i besøk på annonsene i kategorien “fritidsbolig til salgs” gir oss ganske interessante funn akkurat nå, fortsetter han.

- Etter sommeren har interessen for å kjøpe fjellhytter dalt ganske kraftig målt mot foregående år. Det er hele 40 prosent færre besøk på disse annonsene i forhold til samme periode i fjor, forteller Hellestveit.

  • ENDRING I MARKEDET: Ifølge Jørgen Hellestveit, leder for FINN eiendom, ser man en endring i hyttemarkedet etter sommeren (Foto: Caroline Roka/FINN).

    ENDRING I MARKEDET: Ifølge Jørgen Hellestveit, leder for FINN eiendom, ser man en endring i hyttemarkedet etter sommeren (Foto: Caroline Roka/FINN).

Høy aktivitet på leiemarkedet

Det at færre får solgt hytta si eller ikke ønsker å bruke den, kan føre til den økte interessen vi ser på leiemarkedet for fritidsboliger denne høsten, ifølge FINNs reiseekspert Terje Berge.

- Flere ønsket å leie ut hytta si i høstferien. Generelt i år viser tallene våre en oppgang på 10 prosent flere annonser i kategorien “fritidsbolig til leie” i 2022, målt mot fjoråret. Det er også tydelig at flere ønsker å leie hytte nå, da vi ser en økning på 23 prosent i besøk på “fritidsbolig til leie” denne høsten i forhold til samme tid i fjor, forteller Berge.

  • FINNs reiseekspert og kommersielle direktør, Terje Berge.

    FINNs reiseekspert og kommersielle direktør, Terje Berge.