Lån til oppussing? Sjekk dette

Lån til oppussing? Sjekk dette

Uansett hvor fornøyd man er med boligen sin, kommer ofte et ønske om oppussing snikende. Noen vil pusse opp - andre må. Uansett årsak er det mange som trenger lån til oppussing. Da er det en del ting det er viktig å tenke på.

Uansett hvor fornøyd man er med boligen sin, kommer ofte et ønske om oppussing snikende. Ting har kanskje forfalt i løpet av årene, eller så har man lyst til å kaste seg over nye trender. Noen vil pusse opp - andre må. Uansett årsak er det mange som trenger lån til oppussing. Da er det en del ting det er viktig å tenke på.

Gjør nøye vurderinger når du skal ta opp lån til oppussing

Hvis du er i kategorien som må pusse opp, kan det være lurt å vurdere hvor mye det haster. Noen ting, hvis det er snakk om fuktskader for eksempel, kan bli langt dyrere om du utsetter det. Har du havnet i en slik situasjon er det fort penger å spare på å ta opp et lån til oppussing ganske raskt. Dersom du skal pusse opp fordi du ønsker forandring, kan det lønne seg å bruke litt tid på å sette deg inn i alle detaljene før du tar opp et lån. Eller øke et boliglån du allerede har. Husk å få anbud fra mer enn én tilbyder av materialer og håndverkstjenester, slik at du kan vurdere kostnadene opp mot hverandre.

Du bør også tenke nøye gjennom hva som faktisk er nødvendig. Når man først er i gang med en oppussing er det lett å ende opp med å bruke mer penger enn du egentlig hadde planlagt. Fordi det tross alt er gøy når man først har startet denne prosessen! Når du har fått oversikt over hvor mye du trenger å låne til oppussing, kan du sjekke om du har mulighet til å ta en refinansiering av ditt boliglån. Eller om du må ta opp et forbrukslån.

Les mer om:

Refinansiere boliglån

I mange tilfeller er det rimeligere å utvide et eksisterende boliglån enn å ta opp et eget lån til oppussing. Det aller viktigste er selvfølgelig at du regner på det i forkant, slik at du er trygg på at du kan håndtere økte lånekostnader. Når du gjøre en refinansiering av boliglånet ditt, tar du egentlig opp et nytt lån for å betale ned det lånet du har. Det nye lånet er selvfølgelig større, slik at du sitter igjen med et «overskudd» som skal gå til oppussing.
Når du er ferdig med oppussingen kan det hende verdien på boligen har økt. Da bør du få den taksert på nytt, for hvis økningen er betydelig kan du prøve å forhandle deg fram til bedre lånebetingelser med banken.

Forbrukslånene har høyere rente enn et boliglån, men for noen kan det likevel være en god løsning, på grunn av nedbetalingstiden. Hvis du klarer å nedbetale forbrukslånet ganske raskt, kan det hende det ender opp som en mer lønnsom løsning enn å øke boliglånet. Du kan prøve Lendo, dersom du ønsker å finne et forbrukslån til lavest mulig rente. Lendo sammenligner ulike banker og gir deg det beste tilbudet blant disse.