Slik finner du solen når du er på visning

Slik finner du solen når du er på visning

En del boliger reklamerer med gode solforhold, og noen er naturlig sydvendte. Men når er det egentlig sol på balkongen eller på terrassen?

Har du startet en boligjakt, men lurer på hvordan solforholdene er i en bolig på sommeren? Du slipper å høre på megler og selger, men kan måle selv! Det er en app som løser dette også! En del boliger reklamerer med gode solforhold, og noen er naturlig sydvendte. Men når er det egentlig sol på balkongen eller på terrassen? Og vil det huset "ta" solen tidlig på ettermiddagen?

Bruk apper!

Det er ganske enkelt å finne ut hvordan solforholdene er på sommeren, selv om du er på visning en sen kveldstime midt på vinteren. Med en enkel app på telefonen kan du sjekke solforholdene for boliger mens du står på visning. Appen bruker kameraet i telefonen og GPS-en, og så vil du i skjermbildet kunne se hvordan solens bane er over himmelen. Når du snur på telefonen, så vil solbanen endre seg, slik at du ser hvordan solens gang er i alle vinkler.

Appene lar deg endre dato, slik at du kan se solens gang både vår, sommer og høst. Du kan faktisk også se månens bane - selv om det kanskje ikke er like viktig på visning. Ved siden av å vise "live" hvordan solen går sin gang, kan du også sjekke grafisk i kart - eller i Google StreetView - der det finnes bilder av dette. Ganske praktisk.

Les mer om:

Hvilken skal du velge?

Vi har testet noen av appene på markedet, og den beste vi fant heter Sunsurveyor. Denne finnes både for Android og for Iphone. (Det finnes en Lite-versjon av appen, men denne gir ikke muligheten for å se solbanen på skjermen - noe som er meget praktisk.)

Android: Sun Surveyor
Iphone: Sun Surveyor