Smarte MC-oppgraderinger du kan gjøre nå

Smarte MC-oppgraderinger du kan gjøre nå

For å beholde interessen for motorsykkel over tid må du også skaffe deg ordentlig kjøreutstyr. Og så hjelper det selvsagt å utnytte hjelpemidlene som finnes. Her er to smarte oppgraderinger når det blir kaldt.

Publisert 6. september 2019 kl. 12.58

Selv om MC-førere flest er evige optimister, er det bare å innse at vi bor i et kaldt land. For å beholde interessen for motorsykkel over tid må du derfor skaffe deg ordentlig kjøreutstyr, og så hjelper det selvsagt å utnytte hjelpemidlene som finnes. Her er de to oppgraderingene jeg selv har hatt mest glede av, og de går begge på strøm. Du kan dessuten finne mye MC-klær å velge mellom på FINN Torget.

Varmeholker

Frosne fingre egner seg dårlig både til clutching og nødbremsing. Løsningen er å skaffe seg varmeholker. Selv ble jeg frelst da jeg kjørte 280 mil på fire dager på en BMW R1100R i øs pøs regnvær. Det var ganske enkelt en tur jeg ikke hadde klart uten konstant ekstravarme på hendene. I dag er det heldigvis langt mer utbredt at en motorsykkel leveres med varme i håndtakene. Skulle din motorsykkel mangle finessen, er den gode nyheten at det uansett er en relativt enkel sak å ettermontere.

Varmeholker kommer i utallige varianter. De beste er de som ikke skiller seg så mye fra originalholkene, men så lenge du passer på at dimensjonen på håndtaket matcher dimensjonen på styret ditt er du på rett vei. Er du usikker på hvordan du kobler det elektriske bør du få en proff til å hjelpe deg. Siden monteringen er av det enkle slaget bør det uansett ikke koste mange kronene.

Varmevest

En varmevest er kort fortalt en vest som er utstyrt med varmetråder, og hvor du kan justere varmeeffekten etter behov.

Tradisjonelt er det stort sett jegere og fiskere som har vært de ivrigste brukerne av elektrisk varmevest. Sliter du med holde varmen er det imildertid ingen grunn til å ikke bruke dem på MC-turen i tillegg. Min erfaring er hvert fall at varmevesten passer fint under de aller fleste MC-jakker, og er du like var for kulde som meg, er det definitivt verdt investeringen.

Merk at vesten bør sitte så nærme kroppen som mulig, og sjekk alltid at eventuelt innebygd batteri og lader følger med på kjøpet. Det blir nemlig fort dyrt om du må kjøpe det separat. Pass også på at batteriet ikke er for stort, og be gjerne om et bilde av batteriet før du bestemmer deg. Nye kommer vestene kommer i nær sagt alle prisklasser, men pent brukt starter de fra cirka 1100 kroner og oppover.

Flere alternativer

For ordentlige frossenpinner er det selvsagt ingen grunn til å stoppe her. Varmesåler til å ha i MC-støvler er et alternativ. Før du går helt bananas anbefaler jeg likevel at du prøver deg fram. Det kan kjapt bli for mange ladere og ladekabler å huske på også...

Populære motorsykkelmerker på FINN:

Om forfatteren

Du kan finne mye ulikt MC-tilbehør på FINN torget

Se flere på FINN.no