Pass deg for denne avgiftsfella når du kjøper brukt MC

Gode tips for å finne en rimelig og god bruktmotorsykkel

Sjekk hvordan du kan få oppfylt motorsykkeldrømmen til en rimeligere penge! Her får du tips og gode råd fra FINN og MC-eksperter.

Hvert år benytter tusenvis av nordmenn våren til å realisere drømmen om å suse langs veien på en motorsykkel for første gang. For tiden er det flere tusen brukte motorsykler til salgs på FINN, og for de som drømmer om å kjøpe sin første motorsykkel, kan det være mye å spare på å kjøpe brukt - så lenge du vet hva du skal se etter. Først og fremst er det viktig å vite hva man skal bruke motorsykkelen til. Å kjøpe feil motorsykkel for så å måtte bytte kan være kostbart, sier salgssjef og MC-ekspert Morten Gjestad hos Suzuki-importøren Erling Sande AS. Det er store forskjeller på motorsykler og det er viktig å sette seg inn i de beste egenskapene på de modellene man eventuelt vurderer å kjøpe. Deretter er det viktig å også prøve motorsykkelen før kjøp. Se om sittestilling og kjøreegenskaper står til de forventningene man har.

 • Touringsykkel er populært blant mange, spesielt blant de noe mer voksne.

  Touringsykkel er populært blant mange, spesielt blant de noe mer voksne.

Dette kjennetegner de vanligste typene motorsykkel:

 • Cruiser – høyt styre, fremstrakte ben, bakoverlent sittestilling.
 • Touring (tursykkel) – kåpe/vindskjerm, vesker, rett sittestilling.
 • Sport – motor med høy effekt, bygget for fart, foroverliggende sittestilling.
 • Offroad/Motard – for kjøring utenfor vei.
 • Classic/Nakne – rett sittestilling, uten kåpe/vindskjerm.
 • Hybrid – betegner blanding av flere typer. Disse kan eksempelvis være blanding av cruiser/standard eller cruiser/touring. Crossmotorsykler som også er beregnet for kjøring på vei kalles ofte "dual sport" og det finnes tursykler med cross understell.

Kilde: Wikipedia

Sjekk alltid motorsykkelen med egne øyne

Gjestad anbefaler som sagt alle som vurderer et kjøp, å sjekke motorsykkelen med egne øyne. I tillegg anbefaler han å ta den med på et verksted for å avdekke eventuelle skjulte feil og mangler før du betaler.

 • Produktdirektør Eirik Håstein i FINN Motor

  GJØR FORARBEID: Produktdirektør Eirik Håstein i FINN Motor, anbefaler potensielle bruktkjøpere å sjekke blant annet etter typiske feil på modellen de skal se på, før de drar ut for å prøve en brukt motorsykkel. (Foto: Caroline Roka/FINN)

Stor interesse for brukte motorsykler

Siden 2013 har antall søk etter motorsykler på FINN vokst med 12-13 prosent hvert år. Produktdirektør Eirik Håstein i FINN Motor anbefaler alle som vurderer å kjøpe seg en brukt motorsykkel å lese seg opp på bruktmodellen man vurderer å kjøpe før man drar for å se på den. Du bør alltid sjekke serviceheftet/kvitteringer for å forsikre deg om at motorsykkelen har fått service jevnlig. Før du reiser for å se på en motorsykkel kan du sjekke med leverandøren hvor ofte den modellen du skal se på skal ha service, slik at du vet det på forhånd.

Håstein anbefaler også alle potensielle kjøpere å tenke nøye gjennom hva slags ekstrautstyr de ønsker seg, siden dette varierer mye mellom de forskjellige modellene. Mens mange pendlere gjerne vil ha utstyr som toppboks og vindskjerm, er mange av de som bruker motorsykkelen mest til lek og sosialt opptatt av å pynte sykkelen med spesialkomponenter og lydanlegg. Min anbefaling er å tidlig bestemme seg for hva man ønsker seg av større ekstrautstyr, slik som for eksempel varmeholker/varmesete, cruisekontroll, automatgir og lignende. Ut over dette så er det masse annet utstyr man kan kjøpe senere, sier Håstein.

Populære motorsykkelmerker på FINN:

Sjekk hvilken Touring du kan få for under Kr. 60.000,-

Se flere på FINN.no