MC-utstyret amatørene glemmer

MC-utstyret amatørene glemmer

Selv om det fortsatt bare er hjelm som er påbudt, er det mange norske MC-førere som er flinke til å ta på seg kjøredress i skinn eller tekstil, samt hansker og støvler tilpasset MC-bruk. Likevel er det ikke alt utstyret som synes, men som proffene tar på seg aller først.

Selv om det fortsatt bare er hjelm som er påbudt, er det mange norske MC-førere som er flinke til å ta på seg kjøredress i skinn eller tekstil, samt hansker og støvler tilpasset MC-bruk. Likevel er det ikke alt utstyret som synes. Dagens tema er den ofte undervurderte ryggskinnen.

Viktig å vite om ryggskinne:

Selv sverger jeg til separat ryggskinne.

De er jevnt over utstyrt med kraftigere støtdemping og harde plater i enten hardplast eller kevlar. Festet med seler og belte sitter de i tillegg som limt til kroppen, og basert på egen erfaring går tilvenningen kjappere enn du tror. I praksis blir det litt som med sikkerhetsbelte i bilen: Har du først innarbeidet vanen med å ta på ryggskinnen, føles det unaturlig å kjøre uten.

  • Ryggskinne

Huskeliste:

  1. Det er bedre med en innebygd ryggskinne enn å ikke ha en skinne i det hele tatt. Er du usikker på kvaliteten på den innebygde ryggskinnen? Bytt til en ekstern.

  2. Den høyeste beskyttelsen får du ved å velge ryggskinner som er CE-merket etter Level 2-standarden.

  3. Du bør prøve før kjøp. Ryggskinnen må ikke være for lang, så velg en modell som passer til din kropp og som føles komfortabel under MC-jakken.

  4. Siden en ryggskinne sitter helt inntil kroppen din er det viktig at den har gode pusteegenskaper. En ryggskinne som gjør at du renner bort av svette hver gang det blir varmt, er ikke spesielt behagelig.

  5. Prisene stiger kjapt hvis du skal kjøpe fra de kjente produsentene.

  • Øyvind Paulsen

    Motorsyklist Øyvind Paulsen

Populære motorsykkelmerker på FINN:

FINN din nye Triumph på FINN

Se flere på FINN.no