Slik gjør du motorsykkelen klar for vinterlagring

Slik gjør du motorsykkelen klar for vinterlagring

Når høsten kommer er det tid for å sette motorsykkelen din til vinterlagring. Er du slepphendt med vedlikehold, kan det gi deg problemer. Når man parkerer en motorsykkel for vinteren er det viktig at man går over motorsykkelen ordentlig.

Man bør også være nøye med hvor man lagrer den. Gjør du det, reduserer du risikoen for rust og andre problemer. Noen setter inn en motorsykkel for vinterlagring i september, andre venter helt til november, det kommer helt an på været. Men man bør sette inn motorsykkelen før det kommer salt på veiene, for å unngå rust, sier Peter Kanerva ved Yamaha Vinterbro i Oslo.

 • Peter Kanerva ved Yamaha Vinterbro

  SJEKK BATTERIET: Peter Kanerva ved Yamaha Vinterbro sier det er viktig at batteriet tas ut og lades i romtemperatur gjennom vinteren.

Sjekk dette før du setter din motorsykkel til vinterlagring

Kanerva anbefaler MC-førere å følge denne huskelisten:

Populære motorsykkelmerker på FINN:

I tillegg er det viktig å:

 1. Sjekke nivået for bremsevæske

 2. Få smurt alle vaiere og bevegelige deler

 3. Sjekke om du må fylle på frostvæske

 4. Teste lysene

 5. Sjekke tennpluggene

 6. Se etter skader på drev og kjede

 7. Sjekke mønster og lufttrykket i dekkene

 • Produktdirektør i FINN Motor, Eirik M. Håstein

  POPULÆRE DONINGER: Produktdirektør i FINN Motor, Eirik M. Håstein, sier interessen for å kjøpe brukt MC via FINN øker hvert år.

Stor interesse for brukt MC

Siden 2013 har antall søk etter motorsykkel på FINN vokst med 12-13 prosent hvert år. Produktdirektør Eirik M. Håstein i FINN motor anbefaler alle som vurderer å kjøpe en brukt motorsykkel om å lese seg opp på bruktmodellen man vurderer å kjøpe før man drar for å se på den. Du bør alltid sjekke serviceheftet/kvitteringer for å forsikre deg om at motorsykkelen har fått service jevnlig. Før du reiser for å se på en sykkel kan du sjekke med leverandøren hvor ofte den modellen du skal se på skal ha service, slik at du vet det på forhånd.

Håstein anbefaler også alle potensielle kjøpere å tenke nøye gjennom hva slags MC-deler de ønsker seg, siden dette varierer mye mellom de forskjellige modellene. Min anbefaling er å tidlig bestemme seg for hva man ønsker seg av større ekstrautstyr, slik som for eksempel varmeholker/varmesete, cruisekontroll, automatgir og lignende. Ut over dette så er det masse annet utstyr man kan kjøpe senere, sier Håstein.

Populære scooter på FINN: