Så enkelt kan du spare tusenlapper på MC-utstyret

Så enkelt kan du spare tusenlapper på MC-utstyret

Godt kjøreutstyr er ikke bare obligatorisk fordi det kan redde livet ditt. Gode MC-klær kan også holde deg varm, som igjen kan redusere sjansen for å havne i en ulykke. MC-klær trenger ikke å sprenge budsjettet. Det gjelder bare å vite hvor du skal lete.

Publisert 6. september 2019 kl. 12.58

Godt kjøreutstyr er ikke bare obligatorisk fordi det kan redde livet ditt. Gode MC-klær kan også holde deg varm, som igjen kan redusere sjansen for å havne i en ulykke. Når du blir kald øker nemlig reaksjonstiden din, fordi du stivner og mister fokuset på trafikken. Dét er en uheldig kombinasjon når du spinner rundt på en motorsykkel.

Spar på pengene - ikke på kvaliteten

Den gode nyheten er at det i dag finnes langt mer rimelig kjøreutstyr enn for bare noen tiår siden. Ulempen er selvsagt at kvalitet fortsatt koster penger, og spesielt de velkjente utstyrsprodusentene vet å ta seg godt betalt. Heldigvis er tilbudet av brukte MC-klær på FINN torget gedigent, og du kan få mye bra for pengene. Allerede nå ligger det mange annonser ute. Her er det altså gode sjanser til å spare tusenlapper ved å legge inn et personlig søk på akkurat det produktet du trenger.

MC-hjelm: Dette må du vite

Hjelm er det eneste sikkerhetsutstyret som er påbudt. Det er også det eneste kjøreustyr til MC jeg er litt betenkt med å kjøpe brukt, siden de svekkes hver gang de faller i bakken. Likevel kan det være gode grunner til at noen selger hjelmen sin: Det kan være en gave som ikke passet, eller en ekstrahjelm som ble kjøpt inn til en eks-kjæreste og aldri har vært brukt. Ja, vi har vel alle vært der...

Huskeliste: Kjøreklær til MC

De klassiske skinndressene anses fortsatt å være best egnet når ulykken først er ute. Selv har jeg imidlertid falt ned på tekstilklær, fordi jeg syns de er varmere og tåler regn langt bedre. Her er imidlertid meningene delte, så velg noe du selv synes er komfortabelt.

EKSEMPLER:

TIPS: Prøv en kjøredress før du overfører pengene. Og ja: Prøver du klærne uten å ha med deg sykkelen, bør du sette deg på huk og simulere sitteposisjonen. Det hjelper lite om klærne passer når du står oppreist, hvis alt kjennes galt når du setter deg på en motorsykkel.

Populære motorsykkelmerker på FINN:

Huskeliste: MC-hansker og MC-støvler

Hansker er obligatorisk, både fordi de beskytter og holder deg varm. Her anbefaler jeg at du kjøper to sett. Helst et par kraftige MC-hansker som du kan bruke når det er kaldt og surt ute, og så tar du heller fram de lette og enkle sommerhanskene når det blir godt og varmt.

TIPS: Prioriter hansker som har membran, så tåler de regn langt bedre. Enkelte modeller fås også med en liten vindusvisker på tommelen, noe som er superpraktisk til å ta bort regndråper fra visiret. Tynne hansker er likevel å foretrekke når det er varmt. Den gode nyheten er at utvalget av MC-hansker er stort, så her har du gode muligheter til å gjøre et kupp.

Klemskader på føttene er definitivt kjipe greier, så ikke spar på pengene når du kjøper MC-støvler.

EKSEMPEL:

TIPS: Jo stivere MC-støvlene er jo bedre. Men det vil avhenge litt av hvilken motorsykkel du kjører. Selv prioriterer jeg MC-støvler som har vanntett membran, og kjøper alltid støvler hvor jeg får plass til litt tjukke sokker. MC-støvlene skal likevel sitte relativt stramt på foten. Og nei. De er aldri behagelige å gå i, men det er tross alt ikke meningen heller.

Om forfatteren

Brukt MC til salgs på FINN

Se flere på FINN.no