Så enkelt kan du spare tusenlapper på MC-utstyret

Så enkelt kan du spare tusenlapper på MC-utstyret

Godt kjøreutstyr er ikke bare obligatorisk fordi det kan redde livet ditt. Gode MC-klær kan også holde deg varm, som igjen kan redusere sjansen for å havne i en ulykke. MC-klær trenger ikke å sprenge budsjettet. Det gjelder bare å vite hvor du skal lete.

Godt kjøreutstyr er ikke bare obligatorisk fordi det kan redde livet ditt. Gode MC-klær kan også holde deg varm, som igjen kan redusere sjansen for å havne i en ulykke. Når du blir kald øker nemlig reaksjonstiden din, fordi du stivner og mister fokuset på trafikken. Dét er en uheldig kombinasjon når du spinner rundt på en motorsykkel.

 • MC hjelm

  TIPS: Vær kresen når du kjøper hjelm. Ser du antydninger til skader er det bare å styre unna. En hjelm må alltid prøves på, og skal sitte godt fast uten at det føles ukomfortabelt. Hakerem, fester og lås skal være enkle å betjene, også med hansker. Husk at mange typiske billighjelmer har en lav pris fordi de er tunge og har dårlig støydemping. Det gir dårlig kjørekomfort.

Huskeliste:

EKSEMPLER:

 • Ulike kjøredresser

  Til venstre: En hel skinndress fra Dainese. Til høyre: Nok en Dainese-dress. Søk på FINN, så finner du det meste!

TIPS: Prøv en kjøredress før du overfører pengene. Og ja: Prøver du klærne uten å ha med deg sykkelen, bør du sette deg på huk og simulere sitteposisjonen. Det hjelper lite om klærne passer når du står oppreist, hvis alt kjennes galt når du setter deg på en motorsykkel.

 • Hansker til motorsykkel

EKSEMPEL:

 • Kjørestøvler

  Sidi ST støvler. Finnes ofte til en rimelig penge på FINN.no!

TIPS: Jo stivere MC-støvlene er jo bedre. Men det vil avhenge litt av hvilken motorsykkel du kjører. Selv prioriterer jeg MC-støvler som har vanntett membran, og kjøper alltid støvler hvor jeg får plass til litt tjukke sokker. MC-støvlene skal likevel sitte relativt stramt på foten. Og nei. De er aldri behagelige å gå i, men det er tross alt ikke meningen heller.

 • Øyvind Paulsen

  Motorsyklist Øyvind Paulsen

Populære motorsykkelmerker på FINN:

Brukt MC til salgs på FINN

Se flere på FINN.no