Den klassiske Audi A-serien

Den klassiske Audi A-serien

Audi A-serien er klassikerne som lenge har utgjort hovedstammen i modellutvalget, og som fortsatt er å regne med.

Da Audi A4 først så dagens lys i 1994, var den arvtageren etter Audi 80. Siden har den klassiske sedanen og stasjonsvognen blitt produsert i fem generasjoner. Dagens versjon av A4 ble lansert i 2015. Dette er bilen den suksessrike forretningskvinnen eller -mannen gjerne blir sett i – ikke for liten, ikke for prangende.

På 1990-tallet ble aluminium et stadig viktigere materiale for bilindustrien – takket være kombinasjonen høy styrke og lav vekt. Audi A2 var den første modellen med aluminiumsramme da den kom i 1999. A2 er en litt futuristisk småbil som markerte at Audi var i stand til å tenke nytt og innovativt, selv om den ikke ble noen stor salgssuksess og bare ble laget i seks år.

  • Audi A7 Sportback under lansering i 2017 - Foto: Audi

    Audi A7 Sportback under lansering i 2017 - Foto: Audi

Audi A1 er den mest kompakte av modellene som produseres i dag. Den kommer også i Sportback-utgave. A1 preges av aerodynamiske linjer og en bred og lavt plassert grill i front.

Audi A3 kom på banen allerede i 1996, og var bygget over samme lest som Volkswagen Golf. I dag får du den som helelektrisk, hybrid eller med forbrenningsmotor. Dette er også en forholdsvis kompakt bil, i Norge populær i sportbackutgave.

Audi A5 er en sportslig kupé som kom til Norge i 2007. Den har fått mye skryt som komfortabel familiebil, rask spreking og ikke minst en drøm å kjøre.

Audi A6 ble opprinnelig lansert som etterfølger etter Audi 100, og du får den som sedan, stasjonsvogn og SUV. A6 Allroad Quattro har høyere klaring og beskyttende detaljer som gjør den egnet for kjøring i terreng.

Med en Audi A7 får du enda mer plass, tøffere styling og mer luksus.

Audi A8 er flaggskipet i familien – den forener elegant luksus og innovativ teknologi.