Audi e-tron – fremtiden er elektrisk

Audi e-tron – fremtiden er elektrisk

Når Audi har seilt opp som en favorittbil i Norge, er det mye takket være e-tron-serien.

Det var i 2019 at e-tron for alvor begynte å gjøre vei i vellinga. Nå er det tydelig at e-tron er fremtiden.

Bilverdenen fikk et forvarsel i 2015 da en konseptbil ble vist på den store bilmessen i Frankfurt. Forventningene bygde seg opp, og det var lange ventelister for å få kjøpt en Audi e-tron i Norge ved årsskiftet 2018-2019. Det skapte furore da fabrikanten senere kunngjorde et halvt års forsinkelse på leveransene.

Så kom endelig bilen til landet utpå høsten. I oktober 2019 var Audi e-tron den mestselgende av alle bilmodeller, uansett el-kraft eller fossildrift, og i november var den nummer tre. Så man kan trygt slå fast at den ble tatt imot med åpne armer.

Audi e-tron
-familien vokste seg raskt stor og tøff. Audi e-tron GT og de, om mulig, enda råere Sportback-utgavene som Audi e-tron 55 gjør valget stadig vanskeligere i high-end elbilmarkedet.

  • Audi e-tron GT quattro - Foto: Audi

    Audi e-tron GT quattro - Foto: Audi

Elektrisk SUV toppet salget

Audi Q4 e-tron er en helelektriske kompakt-SUV som ble lansert i verden i april 2021 – og i Norge på forsommeren samme år. Begeistringen var til å ta og føle på, både for Audi Q4 e-tron og Sportback-utgaven. For mange miljøbevisste nordmenn er dette den perfekte familie- og hyttebilen.

Audi Q4 e-tron
gjorde seg sterkt bemerket i Norge utover høsten 2021. I januar 2022 toppet Audi statistikken over alle nye biler som registreres i Norge – med 952 enkeltbiler. Av disse var 643 en Audi Q4 e-tron, mens 289 var en annen Audi e-tron og bare 20 var en bensin- eller dieselmodell. Og utviklingen har bare fortsatt utover i året.