Selge bilen? Slik tar du gode bilder med telefonen!

Selge bilen? Slik tar du gode bilder med telefonen!

Det er lurt – og lett – å legge litt ekstra energi i fotodelen av å selge bil. Det er jo tross alt der førsteinntrykket dannes.

Publisert 20. august 2020 kl. 14.56

Det å ta bilder av bilen før du legger den ut til salgs er så mye mindre stress enn du tror! Husk at de færreste kjøper bil uten å ha sett den på ordentlig først, så derfor trenger du egentlig ikke å ta en hel haug med bilder. Det viktigste er at du gir et helhetsinntrykk av bilens utseende, tilstand og eventuelle store skader. Det går også fint an å ta bildene med telefonen, og hvis du har 'portrettfunksjon' tilgjengelig, så kan dette være med på å heve bildene skikkelig!

Tipsliste:

Noen eksempler på do's and dont's:

PS: alle bildene er tatt med telefon og er helt uredigert

Det er ikke så mye som skal til for å velge en kjip bakgrunn, som til venstre her, så kjør gjerne en liten tur til et fint sted. Så kan du jo ta resten av bildene dine der:


Lys har mye å si, så pass på at du ikke tar bilde mot sola. Tenk at du alltid skal ha sola i ryggen, som til høyre her:


Det går fint an å få med mye av bilens innside, selv med telefonkamera, men da gjelder det å vinkle telefonen riktig. Bildene under viser helt samme motiv, tatt med veldig forskjellig vinkel:


Detaljbilder kan være skikkelig kult og være med på å heve annonsen ganske mye! Men hva er kulest? Et bilde av døra med uheldige speilbilder, eller et stilig bilde av fronten, kanskje tatt litt på skrå i froskeperspektiv?


Et annet tips for detaljbilder er at du tar bilde av noe som folk - ikke bare motorhoder - umiddelbart skjønner hva er (som til vensre her). Disse bildene er mest til "pynt", så da er det ekstra viktig at de er litt fancy:

Til slutt, ikke sleng inn bilder bare for å slenge inn bilder. Her er 3 eksempler på hva slags bilder du ikke trenger å ta med:

Lykke til med bilsalget, dette nailer du!