Selge bilen? Slik tar du gode bilder med telefonen!

Selge bilen? Slik tar du gode bilder med telefonen!

Det er lurt – og lett – å legge litt ekstra energi i fotodelen av å selge bil. Det er jo tross alt der førsteinntrykket dannes.

Publisert 20. august 2020 kl. 14.56

Det å ta bilder av bilen før du legger den ut til salgs er så mye mindre stress enn du tror! Husk at de færreste kjøper bil uten å ha sett den på ordentlig først, så derfor trenger du egentlig ikke å ta en hel haug med bilder. Det viktigste er at du gir et helhetsinntrykk av bilens utseende, tilstand og eventuelle store skader. Det går også fint an å ta bildene med telefonen, og hvis du har 'portrettfunksjon' tilgjengelig, så kan dette være med på å heve bildene skikkelig!

Tipsliste:

  1. 15 - 25 bilder er mer enn nok!

  2. En ren og ryddig bil ser bedre ut enn en støvete, rotete en

  3. Vær ærlig! Har bilen bulker eller andre, skader, så ta det med

  4. Hvis du bruker telefon, vipp den sidelengs slik at du får breddeformat

  5. Husk på bakgrunnen. Det kan være verdt å kjøre et lite stykke unna garasjen og søppelkassene

  6. Lys er viktig! Pass på at du ikke tar bildene i motlys eller om kvelden

  7. Kule vinkler kan faktisk gjøre underverker, og gir et mye mer stilig inntrykk av bilen

  8. Pass på å få dekket de helt elementære delene av bilen, som foran, bak, side, forsete, baksete, bagasjerom

  9. Ikke ta med bilder bare for å ta med bilder. Om den samme vinkelen er fotografert flere ganger, behold det beste bildet og slett de andre

Noen eksempler på do's and dont's:

PS: alle bildene er tatt med telefon og er helt uredigert

Det er ikke så mye som skal til for å velge en kjip bakgrunn, som til venstre her, så kjør gjerne en liten tur til et fint sted. Så kan du jo ta resten av bildene dine der:


Lys har mye å si, så pass på at du ikke tar bilde mot sola. Tenk at du alltid skal ha sola i ryggen, som til høyre her:


Det går fint an å få med mye av bilens innside, selv med telefonkamera, men da gjelder det å vinkle telefonen riktig. Bildene under viser helt samme motiv, tatt med veldig forskjellig vinkel:


Detaljbilder kan være skikkelig kult og være med på å heve annonsen ganske mye! Men hva er kulest? Et bilde av døra med uheldige speilbilder, eller et stilig bilde av fronten, kanskje tatt litt på skrå i froskeperspektiv?

Et annet tips for detaljbilder er at du tar bilde av noe som folk - ikke bare motorhoder - umiddelbart skjønner hva er (som til vensre her). Disse bildene er mest til "pynt", så da er det ekstra viktig at de er litt fancy:

Til slutt, ikke sleng inn bilder bare for å slenge inn bilder. Her er 3 eksempler på hva slags bilder du ikke trenger å ta med:

Lykke til med bilsalget, dette nailer du!