Flere velger dieselbil

Flere velger dieselbil

Ferske tall fra FINN motor viser en overraskende endring i det norske bruktbilmarkedet.

Publisert 5. mars 2020 kl. 12.49

474 737 brukte biler fikk en ny eier i 2019. Det utgjør nesten 77 prosent av det norske bilmarkedet. Nesten halvparten av alle omregistreringer i fjor var en dieselbil, mens om lag åtte prosent var elbiler, viser tall fra FINN Bil & Næring.
Da elbilene begynte å komme på bruktbilmarkedet, mente mange bileksperter at fremtidens kjøpere kun kom til å ville ha elbil, ingen kom til å ville ha diesel og slik ville det forbli, sier Magnus Frøshaug Ryhjell, forretningsutvikler på FINN motor. Dette var en spådom svært få turte å motsette seg på det tidspunktet. Men tallene våre fra 2019 viser ganske tydelig at de som dømte dieselbilen nedenom og hjem tok veldig feil.

Myndighetene har de siste årene laget insentivordninger for at det norske folk skal kjøre elektriske biler - og disse har hatt en tydelig effekt på etterspørselen etter elbil i lengre tid. Tallene fra FINN motor viser imidlertid at en endring er i ferd med å skje i det norske bruktbilmarkedet. Dette kan henge sammen med at flere goder nå blir redusert eller fratatt de som kjører elbil, eller at en del har innsett at elbilen ikke løser familiekabalen slik de hadde håpet/ønsket, og at de elbilene som kanskje kan gjøre det, er utenfor familiens økonomiske rekkevidde.