SLIK SELGER DU BÅ TEN HEADER

Sånn får du solgt båten

6 tips til et enkelt og trygt båtsalg!

FINN er det stadig stor etterspørsel etter båter. Med disse 6 tipsene selger du båten raskt, trygt og til riktig pris!

 1. Vær ute i god tid

  Båter selges enklest om våren før sesongen begynner, men finner du rett kjøper trenger ikke tidspunkt ha så mye å si. Gjør klar båten tidlig om våren, så den kan vises frem. Da er det også enklere å holde den fin frem til overleveringen finner sted.

 2. Rydd!

  Førsteinntrykk er viktig! Se til at alt er vasket og velpolert, at tauverk og fendere er tørre og rene. Pass på at der rent og pent inne i båren. Luft skikkelig så eventuell lukt forsvinner.

 3. Less is more

  Selvom båten er velutstyrt, og du har tenkt å selge med alt tilbehør, er det ingen god idé å la alt ligge fremme under visning. Er båten overfylt med greier kan kjøper lett få følelsen av at virker båten er trang og overlastet. Da er det bedre å samle alt ekstrautstyret og vise det til mulige kjøpere hjemme. Ta gjerne et bilde av det og legg det ut med annonsen!

 4. Ta gode bilder

  Bildene er gjerne det første en potensiell kjøper ser. Legg gjerne ved et bilde eller to fra ferien, og vis frem hvor fantastisk man kan ha det ombord i denne båten. Det er bare fint. Men majoriteten av bildene bør være uten filter og så nye som mulig. Ta bildene når båtene er ryddet og sjøsatt. Solnedgang er alltid en vinner. Ta mange bilder. Kjøper vil se både innvendig og utvendig, og interessante detaljer.

 5. Sett riktig pris

  Pris er naturligvis helt avgjørende. Er båten i god stand og prisen er riktig, har du gode sjanser. Hvis du ikke er sikker på hva båten er verdt, kan det være lurt å gjøre et FINN-søk etter lignende båter. Har båten din ekstra funksjoner, eller skader? Det må med i både pris-betraktningen, og annonsen din.

 6. Sikkerhet

  Når du og kjøper er enige, bør dere skrive kjøpekontrakt. En skriftlig kjøpekontrakt er trygghet for begge. Skulle det oppstå problemer i etterkant, er kjøpekontrakten utgangspunktet for løsningen. Les mer om FINNs kjøpekontrakt for båt her.

Lykke til! 🛥️